Machsom—Tranziţia de la o calitate la alta

537Întrebare: Termenul „Machsom” în ebraică înseamnă partiție, barieră. Ce înseamnă Machsom din punct de vedere spiritual?

Răspuns: Machsom este o tranziție de la o calitate la alta, atunci când omul își schimbă calitățile de la egoist la altruist, de la capacitatea de a lucra numai pentru sine la acțiuni de dragul altora sau de dragul Creatorului. Cu alte cuvinte, calitatea sa de a dărui prevalează asupra calității de a primi.

Întrebare: Cine dintre cabaliști a folosit prima dată acest termen?

Răspuns: Am auzit-o prima dată de la profesorul meu Rabash. Și apoi acest termen apare de mai multe ori în sursele noastre.

Întrebare: A scris Baal HaSulam că aceasta este granița psihologică dintre cele două lumi?

Răspuns: Aceasta nu este doar psihologie, ci un sentiment al atitudinii tale față de lume, o schimbare a naturii umane.

Comentariu: Este dificil să înțelegi cum putem face o acțiune fără să ne așteptăm la anumite beneficii. Chiar și astăzi, psihologii spun că acest lucru este imposibil.

Răspunsul meu: Într-adevăr, este imposibil. Utilizarea corectă a forțelor naturii, atunci când cineva, pe lângă puterea de a primi, începe să trezească calitatea de dăruire, oferă posibilitatea de a deține ambele forțe și de a le folosi împreună.

Sau, la început, este doar la forța dăruirii, care se numește calitatea dăruirii sau a credinței (Emunah în ebraică), și apoi se poate acționa primind de dragul dăruirii.

Din emisiunea de pe KabTV “ Stări Spirituale” 06.02.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: