“Mai răi decât orice animal” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Mai răi decât orice animal

În această dimineață, în timp ce studiam despre influența mediului social, un student a întrebat nedumerit despre agenda împinsă de cercurile liberale. El a spus: „Învățăm că mediul ne oferă toate obiceiurile. Recent, sunt puse sub semnul întrebării lucruri care au fost luate de la sine înțeles de mii de ani: bărbații vor să fie femei, femeile vor să fie bărbați, copiii vor să fie tratați ca și cum ar fi pisici, iar profesorii trebuie să se alinieze cu dorințele copiilor. Unde va duce asta? Cât de jos vom cădea?”

Răspunsul meu a fost clar și simplu: „Vom deveni mai răi decât animalele, din toate punctele de vedere”. Acest lucru a necesitat o explicație mai elaborată: oamenii posedă caracteristici care depășesc nivelul animal. Aceste atribute ne-au determinat să dezvoltăm cultura, arta, religia, etica și diferitele forme de guvernare. Într-un cuvânt, ele alcătuiesc ceea ce numim „civilizație”.

Cu toate acestea, atunci când folosim greșit aceste atribute, ele ne degradează și ne fac mai mici decât orice animal. Când aplicăm moralitatea umană instinctelor animale, care nu au nimic de-a face cu moralitatea ci funcționează în noi la fel ca în orice alt corp animal, ne deformăm percepția asupra lumii și creăm distorsiuni în societate.

Animalele nu întreabă despre sexul lor și nu se gândesc la ce specie sunt. Sunt pur și simplu modul în care biologia le-a făcut. Când introducem moralitatea în biologie, care este exclusiv domeniul instinctelor, ne distrugem instinctele și ne afectăm biologia.

Oamenii pot fi deasupra întregii realități sau sub toată realitatea. Când lăsăm în pace nivelul animal și ne concentrăm pe nivelul uman – pe îmbunătățirea societății printr-o mai mare solidaritate și grijă reciprocă – ridicăm umanitatea mai presus de orice creație. Mai mult decât atât, făcând acest lucru, contribuim la lumea în care trăim. În schimb când ne concentrăm să ne încurcăm cu biologia noastră, devenim mai mici decât animalele, deoarece perturbăm societatea și corupem morala și corpul.

Singura modalitate de a îndrepta lucrurile este să te preocupi de problemele umane mai degrabă decât de problemele fizice. Dacă ne facem griji cu privire la creșterea coeziunii sociale și a responsabilității reciproce, oamenii se vor simți încrezători în cine sunt și cum ar trebui să se comporte. Acest lucru, la rândul său, îi va face pe oameni mai fericiți și mai calmi. Se vor simți conectați la comunitățile lor, iar noul nivel de coeziune se va simți atât de plin de satisfacții încât oamenii nu se vor mai întreba dacă sunt bărbați, femei sau pisici.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed