Manifestând sămânța spirituală

622.02Din dorință – și odată cu extinderea sufletului pe care el îl extinde acolo – se extrage o altă forță, dintre acele grade de îngeri care sunt numite „persoane” și totul intră în extinderea materialului seminal, iar corpul este construit din ei. Aceasta este prima forță cea mai joasă a celor trei grade – Nefesh. (Zohar pentru toți, „Lech Lecha”, punctul 97).

Este vorba despre gradarea spirituală a unei persoane. În lumea noastră, sunt acceptate următoarele grade: nou-născut, copil, copilandru, adolescent, om tânăr, adult, vârstnic și bătrân.

În lumea spirituală există de asemenea, grade de dezvoltare și ridicare a unei persoane la nivelul Creatorului, până la așa-numiții șaptezeci de ani spirituali, când se ajunge la echivalența deplină cu Creatorul.

Ish (persoană) este primul grad de dezvoltare spirituală a unei persoane, cea mai mică echivalență cu Creatorul, gradul de Nefesh.

Așa cum se naște în lumea noastră un omuleţ dintr-o sămânță, tot aşa aici se naște dintr-o sămânță spirituală care există în absolut fiecare dintre noi. Faptul este că atunci când începe să se manifeste într-o persoană, îl face să caute cărți, mediul și profesorul.

În consecință, vine la Cabala și în timp ce se află sub influența luminii pe care o atrage citind Cartea Zoharului, dezvoltă în sine această sămânță, acest embrion al viitorului om și se ridică la prima etapă – Ish.

Sămânța este punctul din inimă.

Din KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: