Manifestarea fizică a războaielor ideologice

294.2Întrebare: Evreii au trebuit să lupte constant pentru conexiune. Dar de ce, chiar dacă ne uităm la ceea ce este scris în Tora, au luptat mai întâi cu dușmani externi și apoi au început să lupte unul împotriva celuilalt și cu acei evrei care au acceptat elenismul?

Răspuns: Toate războaiele evreiești au fost între reprezentanții inițiali ai evreilor și cei care doreau să se desprindă de această națiune și să predice alte valori, dar să rămână, de asemenea, o parte din ele.

Au vrut să convingă întreaga națiune că noile valori pe care le poartă elenii sau romanii sunt corecte. Susținătorii respectării adevăratelor valori naționale s-au răzvrătit împotriva lor. Între ei s-au purtat războaie.

Practic nu au existat războaie serioase între evrei și romani și evrei și greci. Într-o anumită măsură, s-a întâmplat mai târziu și mai mult cu romanii decât cu grecii.

Confruntarea care a mistuit întreaga țară i-a deranjat foarte mult pe romani care nu știau ce să facă și, prin urmare, și-au trimis reprezentanții, guvernatori, până la punctul în care au fost obligați să trimită trupe.

Întrebare: Se pare că conflictele din interiorul națiunii au provocat un fel de răspuns din partea forței superioare, care s-a manifestat tocmai prin faptul că grecii și romanii au venit aici și și-au făcut treaba.

Dacă transferăm acest lucru în războiul intern, atunci putem spune că „grecii” sunt dorințele mele?

Răspuns: Tot ceea ce face omul sunt dorințele sale. Toți sunt egoiști și sunt împărțiți în mai multe niveluri. Unul dintre aceste niveluri se numește „romani”, celălalt „greci” și așa mai departe.

Dacă tu, ca evreu, nu le faci față, atunci vei deveni sub controlul lor și vei intra într-o stare de război. Ești forțat să-i distrugi și ei te distrug până când obții un anumit rezultat din aceste ciocniri.

Adică acele războaie pe care nu le poți purta intern în interiorul tău, ideologic, va trebui să te lupți în afara ta, fizic.

KabTV „Stări spirituale”, 14.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed