Manifestări parțiale ale egoismului

95Zoharul pentru toți, Chayei Sarah, punctul 74: Toate faptele lui Balaam cel slab erau din partea impurității.

Toți ticăloșii: Balaam, Balak, Faraon, Haman și alții sunt rezultatul șarpelui. Șarpele este calitatea lor comună și toate sunt manifestări parțiale ale acestuia.

La începutul faptelor sale a luat un șarpe dintre șerpi și l-a legat în fața lui. A despicat capul șarpelui și i-a scos limba. Apoi a luat anumite ierburi, le-a ars pe toate și a făcut din ele o singură tămâiere. Apoi a luat capul acelui șarpe și l-a împărțit în patru laturi și l-a transformat într-o singură tămâiere (Item 77).

A face tămâiere înseamnă a profita la maximum de egoismul tău.

Balaam este o proprietate care ne atrage să fim atât de egoiști încât nici nu știm ce este. Doar pe măsură ce urcăm nivelurile spirituale, începem să o simțim.

De fapt, tot ceea ce este scris în Cartea Zohar vorbește despre oameni care sunt deja în urcare spirituală și simt aceste probleme.

În jurul său, el a desenat un singur cerc și a spus lucruri și a făcut alte fapte până când a atras asupra sa spiritele impurității, care l-au informat despre ceea ce era nevoie. Și el a acționat după cuvintele lor, în conformitate cu ceea ce știau ei din partea acelui șarpe al firmamentului (articolul 78).

Sarcina lui Balaam este aceeași cu cea a șarpelui. Toate personajele negative din Biblie sunt destinate doar să continue aceeași lucrare, adică să vină la o persoană la momentul potrivit și să-l înțepenească cu egoismul lor.

Căderea unei persoane în egoism o zguduie. Din această stare, începe să vadă un scop îndepărtat și să se grăbească spre el. Prin urmare, are nevoie de o astfel de scuturare, ceea ce este numit conștientizarea răului.

KabTV “Puterea Cărții Zohar” #16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: