Marele joc al naturii

238.01Comentariu: Acum, în generația noastră, simultan cu senzația de gol, există o aspirație pentru ceva de care omul nu este încă conștient. Apoi, așa cum a spus Baal HaSulam, se dovedește că toate acestea sunt un joc, ca în pilda cu sclavul.

Răspunsul meu: Desigur, acesta este un mare joc al naturii sau al Creatorului. Natura și Creatorul sunt una și aceeași.

Drept urmare, vom râde cu toții de ceea ce s-a întâmplat, de felul în care am râs de noi înșine când eram mici, am crescut, am fost confuzi, ne-am jucat, am căzut, am dezasamblat și am reasamblat lucruri, fără să știm ce și cum. Dar, datorită unor astfel de jocuri farse, pe parcursul multor ani de dezvoltare, devenim adulți. Nu știm niciodată ce facem.

Uită-te la un copil mic. Știe ceva? Dar încearcă tot timpul. În principiu, dezvoltarea noastră este foarte de neînțeles. Ar trebui să fie de neînțeles. Asta este ceea ce este interesant!

Cum pot să înțeleg din timp următoarea mea stare dacă este mai dezvoltată decât cea actuală ?! Într-o zi sau într-un minut sau într-un an trebuie să fiu mai bun, mai înalt, mai puternic decât astăzi; adică trebuie să fiu mai dezvoltat.

Cum o pot înțelege acum ?! Cu mintea mea, nu pot! Cum o pot realiza? Prin această mișcare dezordonată și difuză.

Pentru noi, ni se pare dezordonată, deoarece nu ne dăm seama cu creierul nostru că există o ordine magnifică, o armonie superioară, o armonie de nivel superior, pe care încă nu o înțeleg. Mi se pare o prostie absolută. Ne uităm la copii: „Este înfiorător! Uite ce fac! ”

De curând mi-am urmărit nepotul. Timp de o jumătate de oră, a mers și a strâns conuri de pin de sub copaci, apoi i-a împrăștiat, apoi i-a strâns din nou și i-a împrăștiat din nou.

Ei bine, colectează-i o dată și atât! Nu. Natura lui îl conduce tot timpul, îl împinge la acțiuni atât de interesante.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: