Măreţia Creatorului în grupul de zece

528.02Pentru a ajunge la conexiunea cu Creatorul și a simți măreția Sa este posibil numai prin conexiunea oamenilor între ei. Cu toate acestea, nu avem o dorință naturală pentru o conexiune atât de strânsă; nu ni se dă de la naștere. Vedem că, cu cât lumea avansează, cu atât devine mai ostilă și străină și toată lumea devine din ce în ce mai izolată și mai îndepărtată de ceilalți.

Cum, o astfel de dezvoltare ne poate aduce mai aproape de Creator? Este ca și cum întregul progres al umanității conduce în direcția opusă scopului nostru. Când începi să vorbești cu oamenii despre conexiune, unitate și iubire, stârnești râsul. Chiar dacă ei sunt de acord că ar face viața mai bună, pare un obiectiv nerealist, imposibil.

Prin urmare, trebuie să lucrăm din greu la conexiunea din grupul de zece, să luptăm cu adevărat, atât pentru importanța scopului, cât și pentru instrumentul de realizare a acestuia. La urma urmei, nu simțim valoare în niciuna dintre ele.

Cum se poate ca un scop atȃt de important și mijloacele de a-l atinge, care ne-ar ridica la gradul de eternitate și perfecțiune, să fie complet ascunse sentimentelor, înțelegerii și câmpului nostru vizual?

Atât Kli-ul spiritual, cât și lumina sunt ascunse. Deci, Creatorul aduce o persoană în grup, în grupul de  zece, și spune: „Alege asta pentru tine!” Nu există altă opțiune decât să o alegi pentru că există întuneric în jur și numai aici găsești capătul firului, pe care dacă îl prinzi, poți descoperi sensul vieții, esența ei, motivul existenței.

Toată munca noastră este de a aprecia acțiunile pe care Creatorul le efectuează asupra noastră, modul în care El a aranjat grupul pentru noi, mijloacele de a ajunge la El. Metoda ne este dată de sus prin cabaliști și trebuie să o urmăm cu credință deasupra rațiunii, adică să acționăm împotriva propriei dorințe și logici, și să ne apropiem unul de celălalt pentru a dezvălui forța conexiunii dintre noi.

Această forță este ascunsă exact ca punctul din care odată, a apărut universul nostru. Ca urmare a Big Bang-ului, acest punct a început să se extindă și să se răspândească în toate direcțiile. Vrem acum să păstrăm acest punct de conexiune, care a existat odată, și să ajungem la o înțelegere a ceea ce se întâmplă în acest sistem.

Când simțim și înțelegem unde suntem și înțelegem importanța Kli-ului și a Luminii care îl umple – Creatorul, vom vedea o lume opusă. Nu este deloc ceea ce ne așteptam să vedem, ci opusul opusului, ascunderea în ascundere.

Putem atinge acest obiectiv numai dacă tânjim zi de zi după conexiune, deasupra rațiunii și logicii. Cu cât mergem mai departe, cu atât va părea mai irațional. Vom dezvălui o diviziune din ce în ce mai puternică la o profunzime mai mare a Kliului, înstrăinarea și ura. În fiecare zi va trebui să începem să lucrăm la conexiune la un nivel nou, într-o calitate superioară.

Trebuie să fim conștienți de acest lucru. Avem în față un mare scop: să descoperim sursa creației de unde s-a produs Big Bang-ul și universul a început să se extindă în toate direcțiile. Când reconectăm toate părțile creației, care s-au distanțat între ele, adunând treptat totul la punctul de plecare, dezvăluim sursa noastră.

Principalul lucru pentru noi toți este să ne conectăm împreună în jurul scopului unic: să dezvăluim Creatorul. Pentru aceasta, trebuie să simțim măreția Lui. Dar nimeni nu o poate face singur, pentru că fiecare este doar o scânteie, un fragment spart. Prin urmare, ne reunim prin putere și învățăm cum să asamblăm creația din forțe opuse, mai presus de ură, acoperind-o cu iubire. Creatorul a creat una opusă celeilalte.

La orice trezire, trebuie să înțelegem imediat ambele forțe, stânga și dreapta, și să creăm scopul între ele, acoperind toate crimele cu iubire. Dacă nu prețuiesc grupul de zece și scopul, atunci reduc totul la nivelul acestei lumi, la simțurile corpului, adică la gradul animal.

Gradul uman începe când țin ambele capete ale frânghiei în fața mea. Atitudinea negativă față de Creator, față de măreția dăruirii, față de prieteni, lipsa de importanță este linia stângă, care corespunde naturii mele.

Cu toate acestea, dezvolt linia dreaptă, împotriva ei, pentru a simți măreția Creatorului și a prietenilor. Măreția prietenilor este un mijloc de a dezvălui măreția Creatorului ca scop, și așa urc din această lume în lumea superioară. În caz contrar, voi rămâne în gradul animal și îmi voi termina viața în acest fel.

Viața ne este dată ca un mijloc special de a descoperi toate calitățile creației, semnificația și puterea ei. Nu vrem conexiunea, dar în interiorul ei descoperim scopul. Trebuie să întoarcem întregul univers până la punctul din care a explodat și a început să se extindă în toate direcțiile după Big Bang.

Acesta este modul în care trebuie să ne adunăm mai întâi în grupuri de zece peste tot în lume. Nu va exista niciun loc pe hartă în care să nu avem prieteni care, din cauza dorinței trezite din ei, să nu înceapă să se îndrepte spre conexiune. Treptat, toate grupurile de zece se vor aduna într-un singur grup de zece și acest lucru va însemna că ne-am întors la punctul din care Creatorul a început spargerea.

Creatorul a provocat spargerea, a efectuat-o și acum ne-a dezvăluit-o. În ultimele mii de ani, Creatorul a dezvăluit spargerea, oamenilor speciali – cabaliștilor. Dar astăzi, Creatorul vrea să dezvăluie acest lucru tuturor, astfel încât toți oamenii să înceapă să se îndrepte spre punctul central de la care a început spargerea.

În acel moment, vom descoperi cea mai mare deficiență, cea mai mare respingere, forța spargerii și forța celei mai mari explozii. În același timp, vom depune toate eforturile, astfel încât Creatorul să ne ajute să construim din nou acest vas și să aducem în el întreaga creație care a rezultat din Big Bang și să o asambleze într-un vas de zece Sefirot. Prin această acțiune, descoperim măreția Creatorului în grupul de zece original, la care vrem să ajungem.

Din Lecţia zilnică de Cabala 03.02.3021„Măreția Creatorului din grupul de zece” (Pregătirea Convenției 2021)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed