Măreția Dăruitorului

610.1Întrebare: Baza lumii spirituale este importanța pe care i-o acordăm. Este scris în surse că există doar un gram de lumină și un gram de dorință, iar orice altceva este determinat de modul în care tratăm acest lucru, ce importanță acordăm anumitor fenomene. Cum se întâmplă acest lucru?

Răspuns: Suntem obișnuiți cu faptul că în lumea noastră, dorințele și împlinirile au un fel de standard de măsurare proporțională: metri, metri cubi, ani lumină, distanțe, tone etc.

Cu toate acestea, în lumea spirituală, nu există dimensiuni materiale. Totul acolo este măsurat doar senzorial, prin relația dintre unul și altul. Prin urmare, dacă îmi pasă de un gram de material care poate fi mai prețios pentru mine decât întregul univers și întreaga mea viață, deoarece, să spunem, acest gram este începutul unei noi vieți, atunci îl tratez ca pe ceva care umple întregul univers. Pentru mine este mai mare decât orice altceva. Aceasta măsoară valoarea spirituală a unui obiect.

Cu alte cuvinte, un obiect spiritual nu are dimensiuni geometrice sau metrice și este determinat doar de mărimea atitudinii mele, de atenția mea și de măreția obiectului din ochii mei. Acestea sunt măsurători pur subiective.

Întrebare: În principiu, o persoană care se află în realizare spirituală sau un cabalist, se bucură nu de ceea ce îi dă Creatorul, ci de importanța Creatorului în ochii lui?

Răspuns: El nu simte ceea ce i-a dat Creatorul. El simte numai în măsura măreției a ceea ce îi dă Creatorul.

Întrebare: Să luăm un exemplu din lumea noastră. Să spunem că o ceașcă de cafea provine tot din această forță unificată. Pot doar să beau cafeaua. Dar dacă o persoană importantă o face pentru mine, voi fi împlinit în mod natural nu numai cu băutura, ci și cu importanța acestei persoane, cât de mare este în ochii mei și în ochii societății. Așa funcționează?

Răspuns: Da.

Comentariu: Dar totuși, trebuie să existe un fel de material.

Răspunsul meu: Trebuie să existe materie în lumea noastră. De aceea pornim de la lumea corporală, care este creată astfel încât să putem trece de la aceasta la alte categorii mai abstracte.

Întrebare: Înseamnă că ar trebui să tratez toate plăcerile acestei lumi în felul următor: Acest lucru mi-l dă Creatorul și singurul lucru care îmi lipsește este importanța celui care îmi dă acest lucru?

Răspuns: Da, iar când încep să dezvolt importanță pentru cel de la care primesc, iar pentru mine este mai mult decât importanța obiectului primit, atunci mă deplasez către alte dimensiuni.

Adică obiectul în sine nu mai contează în ochii mei. Singurul lucru care contează este importanța celui care mi l-a dat. Apoi trec de la senzațiile lumii noastre corporale la dimensiunile și senzațiile lumii superioare: am primit acest lucru de la Creator.

KabTV “Stări Spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: