“Mereu cu mine” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Mereu cu mine

Astăzi, în urmă cu treizeci și unu de ani, profesorul și mentorul meu RABASH a murit. Această postare îi este dedicată pentru că tot ceea ce știu, tot ceea ce înțeleg, tot ceea ce predau și tot ceea ce fac am învățat de la el, iar scopul vieții mele este să-i continui moștenirea cât mai bine.

RABASH a fost ultimul din linia giganților spirituali care a început cu mii de ani în urmă. Din vremea lui încolo, linia nu mai continuă, deoarece acum este vremea ca cunoașterea deţinută de câțiva aleși timp de atâtea secole, să se răspândească în întreaga lume.

RABASH nu semăna cu niciunul dintre predecesorii săi. Ca ultimul din linie, preocuparea lui a fost de a realiza cunoștințele, de a le implementa în viața reală. În consecință, el și-a concentrat învățătura pe un principiu: percepția completă a lumii se realizează numai prin conexiune cu alți oameni. Și cum te conectezi cu alți oameni? Tu îi iubești. Cum ajungi să iubești alți oameni? Aceasta este ceea ce dezvăluie învățăturile lui RABASH, prin scrierile sale și prin miile de lecții orale pe care le-a dat de-a lungul vieții sale.

Până la moartea lui, RABASH a instalat în mine o metodă clară și completă de a dezvolta iubirea față de alți oameni, care nu au legătură cu tine din punct de vedere biologic, cultural sau în orice alt mod. El nu a venit cu metoda din aer, desigur. Este aceeași metodă pe care a implementat-o poporul Israel în rândul lor de la înființarea națiunii cu aproape patruzeci de secole în urmă. Totuși ca și alți lideri spirituali din vremea lui, RABASH a adaptat metoda de dezvoltare a iubirii pentru alții la vremea noastră, la oamenii care trăiesc în secolele XX și XXI, iar în această adaptare se află măreția sa.

Am primit de la RABASH și am învățat de la el, mai mult decât pot exprima în cuvinte. Totuși, dacă ar trebui să aleg cea mai importantă lecție pe care am primit-o de la el, ar fi aceasta: Rămâi lipit de obiectivul tău și nu privi niciodată alături. Chiar dacă obiectivul pare îndepărtat, adesea irealizabil, nu privi niciodată alături. Indiferent dacă îți atingi obiectivul sau nu, este lipsit de importanță. Dacă obiectivul merită să te străduiești, rămâi cu el și nu te uita niciodată în altă parte.

Știu că visele noastre par adesea nerealiste, dar nu avem idee ce ne va aduce ziua de mâine. Prin urmare, îmi sfătuiesc întotdeauna studenții și pe oricine întreabăsă-și urmeze visurile.

În ceea ce mă privește, voi continua să lucrez pentru tot restul vieții pentru a realiza visul profesorului meu: ca toți oamenii din lume săajungă să se iubească unii pe alții ca un singur om cu o singură inimă.

Pentru mai multe dintre numeroasele lucruri pe care le-am învățat de la RABASH, citiți cartea mea, Mereu cu mine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed