Merita sa-i credem pe Intelepti?

Scrierile lui Rabash, “Ce este Inundatia in munca”: trebuie sa o luam asupra noastra pentru a crede in intelepti…

Sa presupunem ca sint gata sa cred cuvintele intelepciunii, dar ce inseamna asta? Inteleg eu cuvintele inteleptilor? Care este mesajul acestora?

In primul rind, nu lucram asupra corpurilor in stiinta Cabalei. Nu exista corpuri, ci doar suflete. Corpurile care apar in fata noastra sint imagini ale unei lumi iluzorii.

Ma aflu intr-o dorinta care se manifesta in forme diferite: neanimat, vegetativ, animat si uman. „Inteleptii” sint sufletele corectate care se afla in sistemul spart Adam HaRishon. Ei ma pot ajuta si ma pot sprijini; ei imi pot fi mentori si instructori pentru sufletul meu sfarimat.

In consecinta, acesta este modul in care ar trebui sa le acceptam sfatul. De exemplu, Cartea Zohar ne vorbeste despre zece intelepti din grupul lui Rabbi Shimon, la fel ca si profetul Eliyahu, Moses, Aaron, King David, King Solomon, si asa mai departe. Nu ar trebui sa-i percepem ca pe oameni ce traiesc in lumea noastra, ci ca pe dorinte corectate ale sufletului. Ei se afla intr-un  sistem sfarimat, care incepe treptat sa fie restaurat inapoi la viata. Aceste suflete sint deja corectate, partial sau total, si participa la corectia intregului sistem.

In Cartea Zohar eu citesc lucruri precum: “Rabbi Shimon a spus… Rabbi Abba a spus…” Pentru mine ei nu sint oameni care au atins Lumea Superioara si imi vorbesc despre ea, ci mai degraba, sint nume ale nivelelor de atingere. Prin intermediul acestor cuvinte, eu studiez scara gradelor spirituale: intr-un grad anume, realitatea apare intr-un fel si in alt grad apare in alt fel. Se pare ca atunci cind Cabalistii imi vorbesc despre asta, ei de fapt sint pentru mine, forte sau vase de perceptie.

Pentru mine, fiecare intelept reprezinta o notiune spirituala, o tarie, o forta sau o calitate. Nu ma uit la nume ca protagonisti istorici, ci ca la nume ale fenomenelor spirituale si a nivelelor. Aceasta este „credinta in intelepti”: vreau sa ating aceeasi daruire ca pe cea care este prezenta in gradele despre care citesc. „Credinta” este influenta.

La lectie, o persoana trebuie sa se acordeze la asta si sa aspire sa inteleaga cum il va influenta aceasta vointa. Indiferent despre ce vorbeste cartea, vreau sa penetrez in interiorul esentei spirituale ale fiecarui cuvint. Aceasta inseamna ca eu cred cuvintele inteleptilor.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 12/29/10, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: