Metoda corecției, partea 4

Întrebare: “Iubește-ți aproapele ca pe tine însuti” este scopul ultim al naturii. Dar totuși mai există alte legi preliminare, dintre care una este “Nu fă altora ceea ce ție nu iți place”. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Asta nu este despre iubire, ci despre a nu face rău. Asta este prima noastră lege.

Remarcă: Omul nu poate să facă nici asta. Dacă sunt un egoist, atunci prin a avea grijă de mine însumi eu tot fac rău altcuiva. Reiese că ne sunt date legi pe care nu le putem satisface de la început.

Pe de-o parte, spune că trebuie să faci asta și pe de altă parte, nu poți să faci ast,a deoarece este împotriva naturii tale.

Comentariul meu: Dacă ai orice înclinații, aspirații și dorințe pentru asta, dacă din studiul Cabalei realizezi că ai nevoie de ea și că aceasta este cu adevărat un scop universal, că nu poți să fugi de ea și de asemenea înțelegi cum trebuie să ajungă întreaga lume la asta, atunci trebuie să cauți o cale pentru a o realiza.

Cu toate acestea, se poate face doar cu ajutorul forței superioare, care ne va da abilitatea de a acționa deasupra naturii noastre.

Să presupunem că avem o bucată de fier în fața noastră. Gravitația pământului o trage în jos. Dacă pun un magnet peste el, fierul se va ridica și va atârna în aer. Adică ambele forțe vor fi echilibrate și bucata de fier va fi între ele.

În mod similar, dacă egoismul meu este plasat dedesupt și o forță opusă este pusă peste el, atunci eu voi “atârna” în aer și egoismul nu va avea putere asupra mea, voi fi independent de el, undeva la mijloc. Dacă forța superioară este atât de puternică încât mă lipesc de ea și tot egoismul meu rămâne dedesupt, atunci voi deveni o persoană total dreaptă.

Așa că, trebuie să descoperim această forță pentru ca ea să ne influențeze. Asta este tot ce este!

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/7/19

Materiale legate:

Metoda corecției, partea 3

Metoda corecției, partea 2

Metoda corecției, partea 1

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed