Metodologia de la Moise

Întrebare: Sunt câteva etape de învățare a metodei conexiunii. Prima etapă este explicativă, când o persoană trebuie să primească informație despre situația prezentă, despre criza care a cuprins toate sferele vieții noastre.

A doua etapă este obținerea cunoașterii. O persoană începe să înțeleagă natura sa egoistă, ce este libertatea de alegere, ce este percepția corectă a realității, scopul gradual al naturii pe care trebuie să-l obțină, etc.

A treia etapă este educațională, senzorială, când oamenii care studiază metoda conexiunii ar trebui să fie divizați în grupuri mici, în grupuri de zece, în care ei vor putea să simță în practică tot ce le-a fost explicat.

A patra etapă ar trebui să fie ieșirea în lume și să lucreze nu doar într-un grup mic, ci de asemenea cu toată umanitatea.

Ce poți adaugă aici?

Răspuns: Pot să spun doar că nu am adăugat nimic nou aici. Explicația mea că umanitatea ar trebui să fie divizată în grupuri de zece și să se corecteze pe ea însăși prin ei în unitatea generală și apoi într-o formă mai mare, vine de la Moise, care, după primirea Torei, imediat a început să unească națiunea.

Adevărul este că prin încercarea de a ne uni deasupra egoismului noi începem să simțim forța comună a naturii, care este numită Creatorul. Revelația acestei forței în noi duce la o ascensiune spirituală. Noi începem să simțim întregul univers, toată natura, lumilile spirituale, sistemul care ne guvernează.

Așadar, noi ne ridicăm de la nivelul animalic guvernat de sus, la nivelul de om (Adam). Adam vine de la cuvântul Domeh, similar, Creatorului. Noi ajungem la un nivel egal cu El. Noi trebuie să urcăm la această stare de similaritate completă cu Creatorul.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 12/9/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: