Michael Laitman, Despre Quora: „Ce este Menorah și ce simbolizează?”

Michael Laitman, Despre Quora: „Ce este Menorah și ce simbolizează?”

Menorah (lampa) simbolizează manifestarea luminii spirituale, adică calitatea de dăruire, care luminează în suflete, adică în ego-ul uman care a fost corectat cu intenția de a dărui.

O Menorah este greu de realizat din punct de vedere fizic, deoarece este în mod tradițional o singură bucată de aur care trebuie modelată pentru a susține șapte căni pentru lumânări. La fel, modelarea ego-ului nostru – natura noastră umană, care este o dorință de a ne bucura în detrimentul altora – astfel încât să își asume o formă de dăruire altora, este o ispravă destul de complicată.

https://laitman.com/2020/12/what-is-the-menorah-and-what-does-it-symbolize-quora/%E2%80%9CWhat%20is%20the%20Menorah%20and%20what%20does%20it%20symbolize?%E2%80%9D%20(Quora)

Fiecare dintre cupele Menorei, adică fiecare dintre calitățile egoiste umane, trebuie să-și asume o dimensiune și o formă specifice, astfel încât trăsăturile Menorei să formeze un vas demn pe care se poate lumina lumina spirituală a dăruirii.

Cele șapte cupe reprezintă șapte feluri de iluminări, care în înțelepciunea Cabalei sunt numite Sefirotul lui Hesed, Gevura, Tifferet, Netzah, Hod, Yesod și Malchut. Când lumina ajunge la Sefira finală a lui Malchut, atunci Malchut devine la fel ca celelalte șapte calități, asumând o formă de dăruire. Cu alte cuvinte, ego-ul uman, reprezentat de corpul metalic auriu al Menorei, câștigă un anumit nivel de echivalență a formei cu calitatea spirituală a dăruirii și astfel devine și mijlocul prin care toate cele șapte lumânări de pe Menora se pot aprinde.

Prin urmare, Menora simbolizează ego-ul uman care a câștigat un anumit nivel de asemănare cu lumina spirituală a dăruirii și iubirii. În plus față de Menorah, există uleiul și fitilul necesare pentru a crea lumânările în fiecare ceașcă și toate aceste calități funcționează în tandem, astfel încât egoul uman să poată dobândi o intenție de a acorda și astfel să formeze un vas spiritual care poate lumina spirituală de iluminat de sus.

În cadrul întregii structuri, măreția Menorei se află în manifestarea componentei celei mai egoiste – Malchut, aurul – atingând similitudinea cu cea mai sublimă calitate spirituală a dăruirii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed