Misterul unificării masculinului și femininului, Partea 1

595.01Misterul naturii

Din singura sursă, care este Creatorul, coboară două forțe. Una dintre ele este puterea care se referă la El: calitatea dăruirii, iubirii, emanației.

Cealaltă este o forță artificială creată de Creator, care nu exista înainte de începutul creației – calitatea de a primi, de a absorbi, care a devenit apoi o calitate egoistă.

Ambele forțe există în întreaga natură a lumilor superioare și în lumea noastră ca un plus și un minus. Ele sunt create opuse una față de cealaltă, astfel încât noi, care reprezentăm calitatea de a primi, forța egoistică negativă, să putem folosi proprietățile noastre pentru a determina forța pozitivă opusă, Creatorul și să creăm anumite interacțiuni cu acesta, unificare, ca într-un atom .

O forță nu există separat de alta. Întotdeauna le măsurăm, le vedem, le simțim și le găsim într-un fel de poziționare una față de alta.

Prin urmare, forța negativă în care Creatorul ne-a creat este necesară tocmai pentru ca noi să-L găsim, să-L definim și să-L simțim ca o forță pozitivă, emanantă și astfel să putem începe contactul cu El, să-L detectăm, să-L definim, să-L simțim, să ne apropiem sau să ne  îndepărtăm de El.

Cu alte cuvinte, să vedem în ce stare ne aflăm față de Creator, pentru a determina posibilitatea de a absorbi calitățile Sale în noi înșine.

Cum ne putem face negativi față de El ca și cum am fi atât negativi cât și pozitivi? Aceasta este o întrebare foarte dificilă și cu atât mai mult soluția pentru ea.

Aceasta nu este doar dezvăluirea misterului unității minusului cu plusul, Creatorului și creației, ci dezvăluirea modului în care creația se dezvoltă, atinge starea complet opusă Creatorului și începe să simtă această stare ca fiind absolut dăunătoare, nepotrivită și intolerabilă, și apoi face totul pentru a urca deasupra ei și începe să creeze ceva pozitiv din sinele său negativ.

Cum este posibil acest lucru? La urma urmei, creația nu își poate schimba natura în niciun fel. Se pare că nu poate schimba decât modul de aplicare a naturii sale. Adică, deși sunt creat complet negativ, îmi pot transforma chiar și calitățile negative, motivațiile și acțiunile, astfel încât rezultatul lor final să fie pozitiv. Și cum să faci asta este într-adevăr un mister.

Nu ne putem imagina, de aceea spunem că acesta este un secret. Cu siguranţă încă nu suntem în el, ci suntem în calitățile noastre egoiste negative.

KabTV “Fundamentele Cabalei” 03.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: