Misterul unificării masculinului și femininului, partea 16

Întrebare: De ce în multe culturi și religii, femeia se situează mai jos decât un bărbat?

Răspuns: Se datorează faptului că toate culturile și religiile sunt egoiste și din moment ce partea masculină este similară cu Creatorul, iar partea feminină este similară cu creatura, se presupune astfel că femeia se află într-un rang inferior.

Comentariu: Presupun că, în unele domenii, femeile au mai multe prerogative decât bărbații. De exemplu, în timpul sarcinii, doar femeia devine „stăpâna casei” a fătului și poate decide din propria voință dacă avortează sau nu, fără a întreba bărbatul.

Răspunsul meu: Nu vorbim despre prerogative pe care natura le-a determinat pentru noi. Fie că este bărbat sau femeie, facem ceea ce ne dorim cu corpul nostru; acest lucru nu are nicio pertinență pentru noi.

Întrebare: Care sunt frâiele în munca spirituală și care este biciul dacă vreau să-mi controlez și să-mi gestionez „calul”, ego-ul?

Răspuns: Există multe componente aici în căruță, în om și în frâu. Acesta este un sistem complet care se numește Partzuf spiritual. Întregul sistem este de fapt o metaforă a sufletului și vom afla despre el.

Întrebare: Cum ar trebui un bărbat să susțină o femeie într-o relație și invers, cum poate o femeie să susțină un bărbat?

Răspuns: Depinde pur și simplu de ei să se înțeleagă și să încerce fiecare să-i ofere celuilalt posibilitatea de a învăța și de a-l susține. Nu aș vrea să vorbesc despre asta mai mult decât atât, altfel vei strica totul. Ați putea începe prin a vă ajuta reciproc în așa fel încât să nu rămână nimic din grupul vostru, vi se va părea că acest lucru este atât de simplu. Înțelepciunea Cabalei exercită forțe atât de enorme printre noi, încât pur și simplu trebuie să fii atent! În niciun caz nu trebuie să faceți mișcări definitive.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 19.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: