Misterul unificării masculinului și femininului, partea 6

232.06Să învățăm să controlăm ego-ul

Întrebare: Cum recomandă Cabala rezolvarea contradicțiilor dintre noi?

Răspuns: Natura nu vrea să rezolve contradicțiile, ci de fapt chiar opusul, vrea să ne pună în astfel de conflicte și contradicții pe care nu le vom putea rezolva și atunci fie ne vom distruge reciproc, fie vom urca la nivelul următor, deasupra naturii noastre.

Natura ne presează într-o manieră foarte clară, sistematică, serioasă și ne arată că nu vom putea continua să existăm în mod egoist. Ego-ul nostru ne gestionează și nu este în beneficiul nostru. Trebuie să învățăm cum să o gestionăm.

Creatorul, care ne-a creat egoiști și ne gestionează soarta, spune aparent: „Este timpul să părăsim cuibul. Vreau să te descurci, să fii responsabil de propria ta viață, de propria ta soartă. Trebuie să începeți să vă controlați ego-ul și eu vă dau această oportunitate. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie să restabiliți conexiunea cu Mine, deoarece eu sunt conexiunea pozitivă și trebuie să controlați ego-ul cu ajutorul acestei conexiuni. ”

Ce înseamnă a controla ego-ul? Pentru a-l restricționa, pentru a lucra cu el nu astfel încât să trezească dorințe în noi, ci de fapt în mod intenționat. Aceasta înseamnă că, din acest moment, vreau să merg mai departe, astfel încât să mă pot gestiona. Nu că Creatorul ar trebui să mă gestioneze, ci că ar trebui să mă descurc eu însumi.

Fiecare dintre noi ne putem imagina ce înseamnă să părăsim casa părinților. Vine un moment în care ne părăsim părinții și începem să ne construim treptat viața. Dureaza. Pe de o parte, vrem să fim liberi, dar pe de altă parte, este bine când părinții noștri au grijă de noi.

Astfel, părăsirea părinților este neplăcută: ori plecăm în alt oraș, mergem la universitate, intrăm în armată sau se întâmplă altceva în viața noastră. Dar, în general, este o ruptură.

Acesta este motivul pentru care aparent Creatorul spune: „Ați crescut, v-ați detașat și acum trebuie să începeți să lucrați asupra voastră în mod independent”. Această lucrare se numește lucrarea Creatorului atunci când putem lua atât forțe de control de la Creator, forța egoistă și forța altruistă și putem începe să ne gestionăm ca pe două frâie.

Dar ce înseamnă să ne gestionăm? Să presupunem că stau într-o trăsură și țin frâiele și că există un cal în fața mea (ego-ul meu) și îl controlez. Ființa umană din mine controlează fiara din mine. Din păcate, nu am mare succes în asta. Uit și nu-mi doresc cu adevărat.

În principiu, Creatorul ne conduce la asta. Vedeți, un om este acest concept atunci când vreau să mă ridic deasupra animalului din mine și să semăn cu Creatorul.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV din 19.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: