Motorul Etern Pe Drumul Infinitului

Care este diferenta intre Lumea Infinitului si lumea noastra? In Lumea infinitului totul exista intr-un spatiu inchis in care noi suntem cu totii impreuna, totul este comun, totul apartine tuturor si fiecaruia si nu exista nicio diferenta intre mine si altii sau intre ceea ce imi apartine mie si ceea ce apartine celorlalti. Totul exista fara nicio limita.

In lumea noastra totul este invers. Totul este absolut divizat si omul isi pazeste totdeauna granitele, indiferent ca vrea sau nu. El trebuie sa darame aceste granite pentru a se apropia de o alta persoana chiar si numai putin. Apoi el se inchide din nou in interiorul sau ca si cum natura l-ar trage inapoi. Si apoi, din nou vrea sa vina mai aproape de ceilalti si dupa asta el scapa iarasi in interiorul sau.

Prin urmare, atata vreme cat nu ajung in Infinitate, exista un principiu foarte important pentru activitatea noastra spirituala. Este acelasi principiu care ghideaza functionarea unui circuit oscilant, care contine un condensator si o sursa de inductie conectate intr-un circuit electric.

Daca vom alimenta cu energie acest circuit, atunci curentul trece intai prin condensator si apoi prin sursa, apoi, din nou intra in condensator si iar in sursa. Acesta este modul in care curentul oscileaza intre ele.

Acest principiu functioneaza la fel de bine si in alta parte, in afara circuitelor electrice, deoarece, indiferent unde ar avea loc in unul dintre mecanismele naturii, va lucra la fel in toata natura si in fiecare parte a ei. Cu toate acestea, principiul functioneaza in forme diferite depinzand de felul sistemului (fizic, biologic sau social, adica, relatia unui om cu societatea).

Prin urmare, relatia mea cu grupul trebuie construita pe acelasi principiu: cand simt inspiratia si importanta scopului, trebuie sa le trec prin grup si, cand ma simt gol, primesc inspiratie de la grupul, la care am contribuit cu acest lucru inainte. Inspiratia imi revine multiplicata de puterea grupului. Acesta este felul in care, ceea ce luam se intoarce printr-o munca intr-un circuit inchis.

Din Lectia a-9-a, Conventia Mondiala Zohar 9.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: