Născut din nou în fiecare zi

216.01Senzația de confuzie și haos este o stare foarte bună. Trebuie doar să vă goliți capul și inima de toată această confuzie, astfel încât să existe un Kli pur pentru a scăpa de toate bagajele vechi. Și acesta este un semn bun care marchează trecerea la o nouă stare, la un nou nivel.

Vedem multe exemple în acest sens în viața noastră. Nu pot scrie pe o hârtie care a fost deja scrisă, am nevoie de o foaie goală. Și nu pot turna o băutură într-un pahar murdar, nu știu ce a fost anterior. Va strica întregul gust al băuturii pe care vreau să o încerc acum. Avem nevoie de vase curate.

Prin urmare, este necesar să vă antrenați să vă purificați Kli-ul în fiecare dimineață înainte de lecție, fără a aștepta ca acesta să se purifice. Și apoi, într-un Kli pur, voi putea verifica ce primesc în el și cu ce îl umplu.

Trebuie să fii sensibil la verificarea Kli-ului spiritual și a umplerii acestuia. Prin urmare. este scris: „Fiecare zi, va fi ca nouă în ochii tăi”. Adică în fiecare zi trebuie să mă simt complet reînnoit.

Poate că ieri chiar am avut niște revelații și am înțeles o mulțime de lucruri care nu erau clare înainte. Nu contează pentru că este deja în trecut. Și dacă lucrez cu ceva ce sa întâmplat în trecut, atunci este o Klipa. Trebuie să încerc să ies din starea de ieri chiar dacă mi-a adus revelații și senzații, o umplere plăcută, în mintea și inima mea. Dar vreau să fie totul gol și fiecare zi este ca una nouă pentru mine să o iau de la capăt.

Prin urmare, dacă ajungem la lecție nu goi, ci cu același bagaj, atunci acest lucru nu este bine. Nu contează cum a fost – bine sau rău – trebuie să începem ziua cu o masă curată.

Și chiar dacă stau în mijlocul deșertului neștiind unde să mă întorc și ce să fac, fără să înțeleg de ce am venit la lecție, e bine că o iau de la zero. Asta înseamnă că încep să lucrez corect, din nou.

Și de aceea este necesar să începeți să studiați articolele Șamati realizând că este imposibil să începeți să lucrați curat și corect dacă trageți în spate un cărucior din trecut. Începe de la zero, ca un nou-născut!

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 11/9/21, Scrieri ale lui Baal HaSulam, Shamati #54 „Scopul muncii-1”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: