Naşterea este o descoperire din întuneric

Dacă suntem uniţi în dragoste reciprocă în grup, toată lumea ar trebui să simtă ceea ce simt ceilalţi. Atunci, nu ar fi posibil ca cineva să se simtă bine şi altul să se simtă rău, toată lumea va simţi ceea ce se întâmplă într-o singură inimă. Cei care nu împărtăşesc preocuparea generală, nu vor simţi bucuria generală care rezultă.

Noi nu ştim de ce Creatorul creează, brusc, situaţii în care, anumite persoane, sunt mai conectate decât altele. Asta depinde de numeroşi factori şi, în special, de pregătirea tuturor şi de măsura în care ei simt că este grupul lor. În acest caz, chiar şi oamenii care au făcut mereu parte din „Egipt”, ceea ce înseamnă că par să-i afecteze pe „fiii Israel”, care suferă din cauza lor, au, acum, posibilitatea de a progresa spre spiritualitate.

Aceste două părţi ale grupului au o şansă egală de a progresa şi devine clar că sunt două feţe ale aceleiaşi „monede”, stări. Cei care nu se găsesc, fizic, în întuneric, pot să se simtă ca şi cum ar experimenta cu adevărat suferinţa generală, graţie adeziunii lor la cei ce au primit lovitura. Ansamblul grupului mondial nu poate simţi aceeaşi problemă fizic, dar totul depinde de adeziunea noastră, conexiunea între prieteni.

Atunci, toată lumea simte o durere străină, precum o boală a unei persoane iubite. Întregul grup poate împărţi aceeaşi durere. Toată lumea poate să o facă, dacă ne corectăm, creştem mai puternici şi ne ridicăm. Atunci, valurile preocupărilor noastre, diferite tipuri de unde, bune şi rele, se răspândesc în toate sensurile şi vor face un „zgomot” în lume, care poate fi vesel sau înfricoşător. Atunci, starea generală va fi corectată cu noi.

Lumina se naşte în întuneric. Astfel, există un rezultat opus la toate problemele critice. Starea următoare este născută în întuneric şi fiecare naştere este opoziţie. Este mereu precum o descoperire dintr-un impas.

Prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 04.04.2013, Shamati  36

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: