Nașterea spirituală

Nașterea spirituală este un proces foarte complicat al nașterii. Ceea ce este inferior este în interiorul superiorului și uterul este aparent format din două uși, dintre care una este pe axă. În luna a noua, embrionul se dezvolta complet și ușile încep să se deschidă, iar mama simte o presiune internă, este ceea ce vedem în lumea noastră.

Dacă  exprimăm acest lucru în termenii Cabala, Gevurot care s-a dezvoltat (forța limitativă, Dinim) a pus presiune asupra embrionului, care vrea să fie liber. Pe ansamblu, el trece printr-un proces foarte serios în timpul nașterii sale, atunci când aceste forțe, de fapt, îl împing afară, dar ele îl modeleaza, de asemenea, ca o ființă umană în viitor.

Aceasta este prima dramă în viața lui, deoarece, înainte el a fost într-un fel de casă de odihnă timp de nouă luni, în liniște perfectă, complet sigur, hrănit și toate nevoile sale au fost prevăzute. Dar această stare se termină dramatic când se naște.

Atitudinea mamei lui față de el se schimbă. Ea îl împinge afară, ca și cum nu l-ar mai vrea și el suferă o presiune mare și se naște.

Embrionul se dezvoltă în uterul mamei cu capul în sus și înainte de a se naște el se întoarce cu capul în jos, ceea ce înseamnă că el este detașat de valorile sale anterioare și nu mai crede că el le-a avut înainte și asa se naște sub o mare presiune.

Exodul din Egipt se numește naștere spirituală, care, în lumea noastră este simbolizat prin Pesach (Paștele). Mai întâi, totul a fost corect și bun în Egipt. Ne-am dezvoltat în mod normal în Egipt, în interiorul egoismului nostru.

Apoi, atitudinea lui Faraon s-a schimbat dintr-o dată și într-o așa măsură, încât acest Partzuf, sufletul care se dezvoltă, suferă cele zece plăgi, numite cele zece Sfirot,  care-l aruncă afară. Contracțiile uterului, canalul de naștere se deschide, apa se retrage (apa se rupe).

Același lucru se întâmplă în Egipt : trecerea prin Marea Roșie este trecerea prin apă. Apoi nașterea efectivă are loc.

Animalele nu sunt supuse unui proces atât de dificil ca la om. Pentru animale nașterea nu implică o mare presiune, în timp ce pentru om nașterea fizică și  spirituală implică, într-adevăr, o mare presiune.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: