Natura este o inteligență, o formă de gândire? (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “Natura este o inteligență, o formă de gândire?

Natura este un gând.

Are un plan pentru dezvoltarea naturii minerale, vegetale, animale și umane, cu un început și un sfârșit și, implementează acest plan într-o manieră determinantă.

Pe măsură ce planul devine realizat, apar tot felul de probleme, deoarece nivelurile mineral, vegetală, animal și uman participă la acest plan.

Natura umană, care este cea mai înaltă și cea mai calitativă dintre toate nivelurile din Natură, este supusă la tot felul de fluctuații și schimbări în ambele direcții.

În timp ce Natura rulează un plan complet determinat, noi oamenii avem liberul arbitru în cadrul planului.

Ne putem schimba pe noi înșine pentru a semăna sau a contrasta cu Natura. În consecință, putem modifica calea dezvoltării noastre: fiind asemănători cu Natura o simțim ca fiind amabilă și agreabilă, iar prin contrastarea cu Natura, o simțim ca fiind urâtă și dezagreabilă.

Într-un fel sau altul, vom ajunge cu toții la aceeași stare finală, cu toate acestea modul în care ajungem poate să fie ori prin punerea în aplicare a liberului nostru arbitru, ori prin lăsarea Planului Naturii să se desfășoare spre noi fără participarea noastră la proces.

Cu alte cuvinte, în timp ce destinația noastră finală, precum și drumul nostru până acolo este predeterminat, noi, ca oameni în acest proces, avem libertatea de a segmenta procesul, iar în fiecare segment, putem simți dezvoltarea Naturii ca fiind mai amabilă și mai plăcută sau, mai aspră și mai nedorită.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: