Natura ne va forţa

 La ştiri (archipreneur): “ Până în 2050, 90% din cele mai mari orașe ale lumii vor fi expuse creșterii nivelului mărilor. Marea majoritate a orașelor de coastă vor fi afectate de eroziunea și inundațiile costiere, care vor deplasa milioane de oameni, în timp ce distrug casele și infrastructura. Marc Collins Chen, co-fondator și CEO al OCEANIX, a declarat că oamenii pot trăi pe orașe plutitoare în armonie cu viața sub apă. …

Ca parte a noii agende urbane a ONU-Habitat, orașele plutitoare non-profit OCEANIX, Centrul MIT pentru Ingineria Oceanului, BIG și partenerii propun o viziune pentru prima comunitate plutitoare rezistentă și durabilă a lumii, pentru 10.000 de rezidenți: Oceanix City.“

Proiectat ca un ecosistem creat de om, Oceanix City este ancorat în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a ONU, canalizând fluxurile de energie, apă, alimente și deșeuri pentru a crea un model pentru o metropolă maritimă modulară.

Oceanix City este proiectat să crească, să se transforme și să se adapteze organic în timp, evoluând din cartiere în orașe, cu posibilitatea de a face o scalare la nesfârșit. Cartierele modulare de 2 hectare creează comunități autonome înfloritoare de până la 300 de rezidenți, cu spațiu mixt de utilizare pentru a trăi, a lucra și a se aduna în timpul zilei și noaptea.”

Întrebare:  În principiu, există tot mai multe astfel de proiecte. Crezi că acest lucru este realist?

Răspuns:  Nu cred că acest lucru este realist. Nu cred că este necesar, deoarece există atât de mult spațiu neocupat pe Pământ, încât ar putea popula 200 de miliarde de oameni.

Viitorul umanității mi se pare mai ordonat. Oamenii vor realiza că echilibrul lor cu natura  se află în primul rând în mintea lor și în atitudinea lor față de natură. Aceasta trebuie să fie corectă, echilibrată și în corespondenţă cu legile naturii și nu cu legile egoismului uman, care este opus tuturor acestora.

Întrebare: Spui că nivelul mării crește doar pentru că, așa cum ai spus, doar avem o problemă în mintea noastră? Vrei să spui că tot ce trebuie să facem este să schimbăm ceva în creierul nostru, iar marea se va retrage?

Răspuns: Da.

Observaţie:  Asta este de necrezut!

Comentariul meu: De ce de necrezut? Nu. Vom începe să tratăm natura diferit. Gândurile și dorințele noastre au cel mai înalt nivel de influență asupra ei.

Întrebare:  Putem măsura asta?

Răspuns:  Nu, este imposibil de măsurat.

Întrebare:  Deci, nu există nicio cale de a demonstra acest lucru?

Răspuns:  Apoi va exista o așa-zisă dovadă, prin contradicție.

Întrebare:  Este posibil să se dovedească prin contradicție că, la un moment dat, când apa va avansa inevitabil, că dacă o persoană va schimba ceva în creierul său, marea se va retrage?

Răspuns:  Cu alte cuvinte, există o graniță între prostia umană și încăpățânarea umană? Cred că există. pentru că, deși cineva este un egoist foarte mare, prost și încăpățânat, în același timp, el este totuși un element sensibil al naturii, iar când este înțepat, țipă „Auci!”

Totul depinde de măsura înțepăturii. Când îi este luat totul de la el și viața devine aşa încât ar fi mai bine să nu trăiești, atunci începe să gândească. Totuși, aceasta este o suferință enormă! Enormă! Din punct de vedere Cabalistic , este practic insuportabil.

Natura va corecta o persoană, într-un mod aspru, tocmai conform legilor ei. Nu poate face acest lucru în alt mod. Cu toate acestea, ni se oferă posibilitatea de a face acest lucru înainte de timp, într-un mod pozitiv. Nu vom rezolva această problemă fugind dintr-un colț al globului în altul.

În tot ceea ce se referă la ecologie și interacțiunea noastră cu natura, trebuie să ascultăm oamenii de știință. Ei prezintă date de expertiză pe care nu le puteți nici crede și nici să nu le credeți. Aceasta este doar informație și trebuie să acționăm conform acesteia: ce ar trebui să facem pentru a preveni acest lucru?

Vom ajunge apoi la decizia că totul depinde de persoană, de atitudinea unuia față de ceilalți și de natura însăși. Pentru aceasta, este necesar să corectăm natura umană de la egoism, când cineva nu simte altceva decât pe sine, până la altruism.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/25/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed