Natura umană: Totul este pentru mine

559Există doar două forțe în lume: proprietatea de a primi și proprietatea de a dărui.

Proprietatea de a primi se regăsește la toate nivelurile naturii: mineral, vegetal, animal și uman. Noi îi vedem manifestările.

Noi nu vedem deloc adevărata proprietate a dăruirii, ca și cum nu ar exista. Aceasta este ceea ce se manifestă ca forță superioară, puterea Creatorului, care animă totul și controlează totul; dar noi nu o simțim.

Vedem doar forțe egoiste, fiecare dintre ele fiind orientată într-o anumită direcție pentru propriul beneficiu. Aceasta este natura lumii noastre. Forța sa interioară, forța Creatorului, dă energie întregii materii. Aceasta nu este o forță despre care putem vorbi, prinde sau măsura.

Acțiunile spirituale se deosebesc de cele materiale prin faptul că nu sunt realizate în beneficiul persoanei care le produce.

Prin urmare, dacă o persoană face ceva, trebuie să o facă pentru sine. Dacă i se spune: „Fă-o, dar nu pentru binele tău”, nu va fi în stare să o îndeplinească. Chiar dacă este pus într-un anumit cadru și face ceva pentru a nu fi pedepsit, tot va fi în beneficiul său.

Alte acțiuni nu ne sunt inerente pentru că nu avem proprietățile care le corespund: proprietățile de dăruire, de iubire dezinteresată, ceva ce nu aduce niciun beneficiu persoanei care le produce.

Adică, pe lângă acțiunile egoiste în care o persoană înțelege în mod clar că le face doar pentru sine, există și acțiuni spirituale, altruiste, pe care nu le face pentru sine, nu sunt îndreptate spre el și nu se întorc la el.

Nu putem efectua astfel de acțiuni, dar putem stăpâni treptat această natură cu ajutorul anumitor abilități, atrăgând asupra noastră o forță altruistă superioară, care, acționând asupra noastră, ne oferă posibilitatea de a acționa și noi în acest fel, nu pentru noi înșine.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 12/7/21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed