“Natura vs. natura umană” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Natura vs. natura umană

Una dintre cele mai recente forme de arme pe care superputerile se grăbesc să le dezvolte sunt rachetele hipersonice. China, Rusia și SUA, toate dezvoltă rachete care pot zbura cu mai mult de cinci ori viteza sunetului (mai mult de o milă pe secundă), făcându-le foarte dificil de interceptat. O altă tendință sunt pistoalele cu laser, care pot doborî avioane sau arunca în aer vehicule aproape fără costuri sau efort, deoarece este practic un fascicul de lumină concentrat. Lucrul uimitor despre aceste evoluții este modul în care știința ia principiile naturii care permit viața și evoluția și le transformă în instrumente de moarte și distrugere pentru a domina și abuza pe alții. Natura umană se pare, este exact opusul naturii, iar în conflictul dintre ele toată lumea suferă.

În natură, totul funcționează în perfectă armonie. Evoluția se bazează pe procesul de homeostazie, care înseamnă „echilibru dinamic”. Nicio ființă nu distruge intenționat alte ființe, ci se străduiește doar să se susțină pe sine. În lupta dintre elementele naturii se formează un echilibru dinamic, care asigură existența și prosperitatea universului nostru și a tot ceea ce este în el.

Omul, pe de altă parte ia legile naturii pe care le descoperă și caută să le folosească împotriva celorlalți. Scopul omului nu este să se susțină pe sine, ci să-i domine pe alții și cât mai mult timp posibil. Nu există nici echilibru în mintea omului, nici dinamism. Există o permanentă preocupare pentru sine.

Dar din moment ce viața constă din schimbări perpetue și dinamice, absența lor înseamnă moarte. Prin urmare, natura umană provoacă moartea, în timp ce natura generează viață.

S-ar putea să semnăm tratate de pace și să fim de acord să nu luptăm niciodată, dar nu ne vom putea ține niciodată de cuvânt. Natura umană însăși ne va împinge să rupem fiecare contract pe care îl semnăm, de îndată ce vedem o oportunitate de a câștiga mai mult decât cota convenită, fără a risca câștigurile anterioare.

Prin urmare, singura soluție pentru a stabili o lume în care omul să nu-și distrugă lumea prin natura sa nemiloasă, în mod inerent rea, este schimbarea naturii umane. S-ar putea să ne retragem la acest gând, dar din moment ce nimic altceva nu funcționează, așa cum deja putem vedea, în cele din urmă nu vom avea de ales decât să acceptăm să schimbăm însuși miezul ființei noastre.

Deși totul funcționează armonios în natură, nu îl putem vedea, pentru că suntem exact opusul armoniei. Societatea umană este o cacofonie de indivizi care se luptă unii împotriva altora pentru superioritate. Natura, pe de altă parte, este o ordine perfect orchestrată. Dacă ar exista măcar un pic de armonie în noi, am vedea că totul în jur este armonios, numai noi nu.

Prin urmare, singura noastră alegere este să începem să formăm această armonie. Putem aștepta până nu avem altă opțiune, pentru că am încercat toate opțiunile despotice la care ne-am putut gândi și toate au eșuat, sau putem încerca acum.

Armonia poate suna neatrăgătoare pentru că nu îmi oferă superioritate față de toți ceilalți, dar beneficiile ei sunt cu mult peste orice poate obține orice persoană singură. Armonia înseamnă că toată lumea îi susține pe ceilalți. Drept urmare, în loc să lucrez doar pentru mine, eu lucrez pentru alții, iar toți ceilalți lucrează pentru mine.

Practic, nu este foarte diferit de modul în care funcționează deja lumea. Din neatenție, fiecare dintre noi creează mult mai mult decât consumăm. Excesul de producție îi servește pe toți ceilalți. Deoarece întreaga umanitate funcționează în acest fel, rezultatul este că există abundență pentru toată lumea. Motivul pentru care există locuri în care există penurie nu este pentru că lipsește ceva în lume, ci pentru că oamenii le refuză celorlalți ceea ce au nevoie, pentru a-i folosi, a-i umili și a-i domina. Prin urmare, pentru a vedea beneficiile unde toți lucrează pentru toți ceilalți, nu trebuie să ne schimbăm percepția, ci intenția noastră – să includem și alți oameni în intențiile noastre, mai degrabă decât doar pe noi înşine.

Dacă facem un efort conștient, orchestrat pentru a ne schimba, vom reuși să o facem. Rezultatele vor depăși visele noastre cele mai sălbatice, dar numai dacă ne angajăm cu toții în acest sens. Pe măsură ce lumea este în declin în intensificarea haosului, devine din ce în ce mai greu să ignorăm necesitatea de a ne armoniza relațiile. Singura întrebare este cât timp vrem să luptăm împotriva naturii până când ne mărturisim înfrângerea și suntem de acord să schimbăm natura umană.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed