Nava spațială pe Luna – bifat, Oscar – bifat, Anti-semitism – bifat

De pe pagină mea de Facebook Michael Laitman 2/24/19

Mândria israelită a fost la vedere această săptămâna: defilatul pe covorul roșu pentru a primi un Oscar și trimiterea unei nave spațiale pe luna.

Că de obicei, mintea evreiască continuă să facă descoperiri în știință și în cultură. Bine pentru noi! Cu adevărat, foarte bine!

Însă umanitatea așteaptă mai mult de la noi. Umanitatea așteaptă ca noi să-i dăm produsul unic pe care doar noi îl putem produce, produsul care este adânc încorporat în ADN-ul evreiesc și este cel mai necesar pentru viață umană pe această planetă chiar acum: înțelepciunea despre cum să se conecteze oamenii.

Depresia este în creștere în întreagă lume. Multe țări se lupta cu crize politice, economice și sociale. Abundență materială care există este distribuită într-un mod foarte inegal. Siguranță muncii este subminată; guvernele merg în zigzag; valurile de emigrare încețoșează simțul identității al oamenilor în timp ce alimentează mișcările rasiste și violente; alianțele care au conturat Vestul de la al Doilea Război Mondial se prăbușesc.

Tehnologia a schimbat lumea într-un mic sat global, însă de asemenea a creat o rețea a interdependenței care ne impune să coexistam. În potențial noi avem totul, însă în practică, lipsește un singur lucru: conexiunile umane bune. Toată lumea este de acord că unitatea este necesară, însă nimeni nu știe cum să repare piesele sparte.

În conformitate cu înțelepciunea Cabala, națiunile lumii așteaptă ca noi, evreii, să oferim un exemplu pentru o nouă ordine socială bazată pe conexiune și unitate. Fie conștient sau nu, ei au o cerere adânc înrădăcinată față de evrei pentru a duce un asemenea mod de viață.

„Națiunea israelită a fost construită ca un fel de cale de acces prin care scânteile purității să strălucească asupra întregii rase umane din întreagă lume”. Baal HaSulam explică în articolul „Garanția reciprocă”, acolo unde descrie natură conexiunii dintre Israel și națiunile lumii, „până când ei pot înțelege plăcerea și liniștea care se găsesc în sâmburele iubirii pentru ceilalți”, a spus el.

Așadar, orice fim emoționant, orice dezvoltare a medicamentelor care salvează vieți, orice inovație tehnologică strălucitoare – în cele din urmă nu satisfac cererea inerentă a lumii față de poporul evreu. De fapt succesul evreiesc ar putea degenera în indignare.

Adevărul este că și după ce Israelul a câștigat primul loc la Eurovision, după ce a lansat cu succes o nava spațială pe luna și a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film de scurt metraj, un căpitan de avion a spus unui muncitor israelit la aeroportul Ben-Gurion: „Eu nu dau mâna cu un evreu”, reamintindu-ne că anti-semitismul este în viață și lovește în 2019.

Acum este momentul să folosim tot geniul evreiesc pentru a relansa o revoluție umană care va genera o conexiune sporită și care să faciliteze reconcilierea dintre oameni la toate nivelele societății umane.

Atunci când lucrăm spre unitate – orice cântăm, sau orice film vom filma, vor penetra inima lumii că o săgeata. Și atunci când umanitatea face cel mai mic pas spre acest nivel nou al conexiunii umane, ei ne vor copleși în schimb cu iubire și apreciere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: