Ne bucurăm reciproc

Omul este creat în dorința de a primi. Cum se transformă această dorință în primire de dragul dăruirii Creatorului, astfel încât să devin echivalent cu El?

Faptul este că în mine se formează un sentiment special de antipatie, la simpla utilizare a dorinței mele. Resping această dorință de a primi plăcere, o îndepărtez. Vreau să o restricționez, să o micșorez într-un fel, astfel încât mai târziu să poată fi transformată într-o dorință de a primi, dar cu intenția de a dărui Creatorului.

După ce mă restricționez, trebuie să încep să simt Creatorul și îmi permit să mă bucur numai în măsura în care simt că Îl împlinesc. Prin urmare, senzația Creatorului apare în plăcerea mea de la El. Și se dovedește a fi un cadou dublu de la cineva care mă iubește. Prin urmare, se spune că cei drepți câștigă dublu.

Acest dar îmi provoacă plăcere nu de două ori, ci de miliarde de ori mai mult, pentru că simt atitudinea iubitului meu în el și în același timp simt că îi dărui și Lui și mă bucur de ceea ce mă bucur de la El.

Circulația reciprocă a plăcerii duce la o integrare internă, numită adeziune. Aceasta este cea mai înaltă stare a creației în raport cu Creatorul.

Din emisiunea de pe KabTV „Cabala – Știința vieții” din 01.03.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed