„Ne îndreptăm spre al treilea război mondial?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, în Quora: „Ne îndreptăm spre al treilea război mondial?

Trăim vremuri fără precedent. În epoca noastră, umanitatea devine din ce în ce mai interconectată și, împreună cu această conexiune în creștere, descoperim din ce în ce mai multă rezistență interioară, respingere și opoziție. Mai mult, astăzi vedem, de asemenea, că nu avem nicio idee despre ce să facem în legătură cu separarea noastră în creștere.

În trecut, am rezolvat sciziunea noastră tot mai mare prin război. Națiunile și statele au găsit direcție și motivație în cucerirea lor reciprocă, pentru control și guvernare asupra altor națiuni și popoare.

Astăzi, însă, nu vedem niciun discurs al mass-mediei despre război, ca soluție pentru problemele noastre. Pentru liderii mondiali devine tot mai clar că războiul nu va rezolva nimic. Guvernele constată că nu își pot controla nici măcar propriile populații și, astfel, ideea de a prelua și controla alte națiuni devine cu atât mai improbabilă.

Oamenii realizează că nu avem energie pentru a merge la război, dar în același timp, guvernele continuă să își consolideze forțele militare.

Războaiele dintre țări au devenit înlocuite cu războaie reci în interiorul națiunilor, unde diviziunea crescută și polarizarea nu lasă pe nimeni să se odihnească, mai ales în rândurile liderilor țărilor. Liderii țării de astăzi trebuie să se confrunte cu opoziția politică din ce în ce mai puternică, care se străduiește să-i doboare. Într-o astfel de situație, țările se angajează mai mult în lupte interne și mai puțin asupra dușmanilor externi.

La o privire de sus a unei astfel de dezvoltări, vedem cum natura crește constant interconectarea și interdependența dintre noi, iar până când nu ne ajustăm atitudinile pentru a se potrivi pozitiv cu o astfel de conexiune, atunci o experimentăm negativ. În timp ce războiul este un fenomen tragic și nefericit, a fost văzut și ca soluție, care a oferit direcție și motivație pentru mobilizarea țărilor în trecut. Astăzi însă, prin procesul de creștere a conexiunii în exterior și creșterea diviziunii în atitudinile noastre față de ceilalți din interior, natura ne epuizează. Această neputință din ce în ce mai mare a liderilor mondiali și a populațiilor lor face ca diviziunile dintre țări să fie mai puțin importante decât diviziunile din interiorul țărilor și, în cele din urmă, crește dorința noastră de a avea o conexiune sinceră. În cele din urmă vom vedea că doar conexiunea deasupra diviziunilor ne poate aduce pace, echilibru și armonie.

Punctul în care atât liderii mondiali, cât și populațiile lor se vor simți neajutorați și unde controlul nu mai este în mâinile lor, se numește „recunoașterea răului”. Este o fază pe care trebuie să o parcurgem spre o conexiune mai pozitivă și o simțire a vieţii. Această fază are loc ca noi să dezvoltăm o dorință sinceră de a ne conecta deasupra diviziunii.

Prin creșterea diviziunii, evoluăm în înțelegerea noastră a ceea ce înseamnă unitate. În trecut, ne raportam la unitate în ceea ce privește familiile, triburile și națiunile. Astăzi, unitatea trebuie să fie dezvăluită pe o scară mult mai largă, care este definită nu ca unitate a unui grup față de altul, ci unitate deasupra diviziunii.

Prin urmare, dacă înțelegem principiul unității deasupra diviziunii, cum să o abordăm și știm cum să invităm forța fundamentală a conexiunii care există în natură, care are puterea de a ne conecta, atunci vom putea realiza o nouă stare armonioasă în umanitate: unitatea umanității deasupra forțelor de diviziune din fiecare dintre noi.

Bazat pe Lecția zilnică de cabală cu dr. Cabalist Michael Laitman la 30 ianuarie 2021. Scris / editat de studenții dr. Cabalist dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: