Ne săturăm cu Lumina Superioară

506.1Întrebare: Oamenii comunică între ei mai ales în timpul meselor: fie stau într-o cafenea, fie beau ceai acasă și așa mai departe. De ce are loc un astfel de ritual de comunicare în timpul meselor?

Răspuns: Acest lucru a fost și este cazul în toate culturile, pretutindeni și întotdeauna, deoarece cea mai plăcută stare a unei persoane este atunci când devine saturată și plină.

Umplerea sufletului cu lumina superioară se numește Taamim (arome). Aceasta corespunde aportului de alimente și lichide din lumea noastră. În lumea spirituală, apropierea noastră unul de altul ne face să primim lumină, iar în lumea noastră să primim hrană. Cu alte cuvinte, chemăm lumina superioară (hrana) asupra noastră, iar aceasta ne aduce mai aproape.

În lumea spirituală dimpotrivă, totul decurge în funcție de munca persoanei, adică apropierea unul de celălalt ne face să avem ocazia să primim lumină.

Aceasta este adevărata Cabala; este cea mai evidentă, cea mai bună acțiune pe care o poate face o persoană, deoarece conexiunea cu ceilalți ne oferă posibilitatea de a-L dezvălui pe Creator.

KabTV „Am primit un apel. Cea mai delicioasă mâncare” 27.05.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: