Ni se va da putere

963.1Întrebare: În filmul lui Erich Maria Remarque Arcul de Triumf, personajul Dr. Ravic este un refugiat apatrid la Paris în perioada instabilă dintre Primul și Al Doilea Război Mondial. El este un chirurg priceput dar fără licență, care „operează fantomatic” pacienți în numele unor chirurgi francezi mai puțin calificați.

A fost deposedat de cetățenia germană și nu a putut trăi legal în altă parte în vestul Europei; Ravic reușește totuşi să rămână. El este unul dintre numeroșii refugiați strămutați, apatrizi fără pașapoarte sau documente care trăiesc sub amenințarea constantă de a fi capturați și deportați dintr-o țară în alta.

În roman scrie că a trăit, și asta a fost suficient. Vremurile erau instabile, așa că de ce să încerci să construiești ceva dacă totul se va prăbuși inevitabil în curând? El a fost înfățișat crezând că este mai bine să mergi cu fluxul fără să-ți irosești forțele, deoarece puterea este singurul lucru care nu poate fi restabilit. Important era să te menții și cu cât cheltuiești mai puțină putere, cu atât mai bine. Este mai bine să o păstrezi în rezervă.

Credeţi că este corect în momentele dificile, să stai jos și să nu-ți irosești forțele și să te menții pur și simplu? Chiar dacă proiectăm asta la vremurile noastre. Avem o perioadă similară, ați putea spune. Cum să supraviețuiești în acest timp care este destul de vag?

Răspuns: Timpul nostru nu este ceea ce era atunci. Nu cred că este atât de vag. În zilele noastre nu suntem într-o stare în care să putem declara ceva și asta va afecta ceva. Aici sunt implicate în bătălie astfel de forțe încât, indiferent de ce ai spune, nimeni nu va ține cont de asta.

Întrebare: Atunci spuneţi-mi, cum trăim într-un asemenea timp?

Răspuns: Existăm. Astăzi totul este atât de prins de tot felul de asocieri din toate țările — din toate! — încât toate încercările tale sunt zadarnice.

Întrebare: Așa ar trebui să trăim? Cum?

Răspuns: Nu, eu am propria mea linie. Cred că o persoană ar trebui să fie educată pe tema a cine guvernează lumea, cum este guvernată lumea și cum să intre în această guvernare superioară și să acționeze prin ea. Dar asta nu este politică sau jurnalism, nimic de genul acesta.

Cred că acesta este modul în care putem influenţa serios lumea.

Întrebare: Deci credeți că de aceea a sosit momentul, ca să avem astfel de oportunități?

Răspuns: Da.

Întrebare: Există curajul pentru a ajunge la asta?

Răspuns: Există un alt fel de curaj aici; este în faptul că trebuie să-ți confrunți îndoielile interioare, atitudinile și așa mai departe. Acesta este principalul lucru.

Întrebare: Și îndoielile sunt în principal: Ce fel de forță este aceasta? Există în vreun fel?

Răspuns: Da. Trebuie să lucrăm pentru a o dezvălui și pentru a o folosi pentru a mișca lumea.

Întrebare: Este această sarcină specifică unei persoane puternice? Sau poate deveni sarcina oricărei persoane să trăiască așa și să caute?

Răspuns: Cred că o persoană ar trebui să simtă un răspuns în inima lui. Și atunci va avea puterea.

Întrebare: Deci puterea i se dă de sus?

Răspuns: I se va da. Trebuie doar să facă un mic efort. Este același lucru cu a trece prin ani cu același scop, să disperi și totuși să te ridici și să mergi mai departe.

Întrebare: Poate o persoană să facă asta? Se poate acorda singur astfel, de unul singur?

Răspuns: Nu știu. Toată lumea se numește Adam.

Întrebare: Din cuvântul „asemănător cu Creatorul”? Este vorba despre toată lumea?

Răspuns: Despre toată lumea, desigur.

Întrebare: Care este sfatul dvs. principal în zilele noastre?

Răspuns: Fii om!

Întrebare: Să fi Adam?

Răspuns: Da.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 01.12.2022

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: