Niveluri în munca spirituală

„Numeri”, Tora, 18:25 – 18:29: Domnul i-a vorbit lui Moise, și a zis: „Vorbește leviților și spune-le: Când vă veți lua zeciuiala de la copiii lui Israel pe care v-am dat-o ca moștenire a voastră, stabiliți un cadou pentru Domnul, o zeciuială din zeciuială.

Darul tău se consideră pentru tine, ca fiind format din cereale din arie. Deci trebuie să puneți deoparte un cadou pentru Domnul din toate zeciuielile pe care le luați de la copiii lui Israel, și veți da acest cadou al Domnului, preotului Aaron. Din toate darurile tale, vei da mai departe fiecare dar al Domnului, porțiunea sa este acea parte care trebuie consacrată.”

Partea sacră oferită Domnului, este una sau două sutimi de zeciuiala totală.

Problema zeciuielii este explorată în multe tratate referitoare la Talmud, deoarece este un calcul pe care o persoană trebuie să îl facă în dorințele sale prin compararea acestora cu proprietățile Creatorului de a dărui.

Prin urmare, corectarea dorințelor noastre, ar trebui clasificate și împărțite în niveluri cu care putem lucra: dăruind de dragul de a dărui, respingând și transferând tot ce avem pentru alții.

Există niveluri la care primim, dar aceasta se face ca și cum am da. De exemplu, atunci când viața cuiva este dedicată calității dăruirii, chiar dacă continuă să primească pentru a-și susține propria existență aceasta nu se consideră primire. Există mai multe nuanțe, în această chestiune.

Tora vorbește de corecție la nivel mineral, vegetal, animal, și vorbitor. În această lume, corectarea primelor trei niveluri apare atunci când oamenii se ocupă de plante și animale. În munca spirituală, toate cele trei niveluri sunt în interiorul fiecăruia dintre noi în parte și în noi toți împreună, în sufletul comun.

Al patrulea nivel este nivelul de „om”, (Adam) nivelul vorbitor. Această stare include deja noțiuni cum ar fi sclavia, străinii, poporul lui Israel, Leviții, Cohen și interacțiunea dintre ele.

Din KabTV „Secretele din Cartea Eternă” 6/3/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: