Nivelurile de conexiune

Baal  HaSulam, articolul “fructele unui înţelept”: Zoharul compară cu două persoane care se găseau pe un vas, când una dintre ele a început să facă o gaură sub ea. Prietenul îi reproşează: “De ce vrei să faci o gaură ?” Şi prostul i-a răspuns: “Ce te priveşte, eu fac o gaură sub mine, nu sub tine.” De fapt, o persoană poate distruge totul.

În lumea fizică, într-un astfel de caz ne vom îneca toţi şi ce se întâmplă în spiritualitate? Acesta este secretul rugăciunii celor mulţi, este interzis unei persoane să părăsească grupul. Şi îi este interzis de a cere numai pentru sine, pe sine, chiar dacă este pentru a dărui satisfacţie Creatorului său, mai degrabă trebuie să ceară pentru întregul colectiv.

Mai întâi, este necesar să se realizeze iubirea pentru ceilalţi. Şi, de aici, vom ajunge la iubirea pentru Creator. Adică, la început, trebuie să ne conectăm şi doar atunci putem trece la etapa următoare. Nu poate fi nicio acţiune spirituală dacă nu vine din conexiune.

Spiritualitatea nu există de la sine, ci o construim plecând din Kelim-urile noastre, vasele; formăm o imagine a lumii spirituale pe un fundal de lumină albă. Desigur, noi nu suntem autorizaţi să reprezentăm numai ceea ce vine la noi, noi suntem limitaţi de imaginea care există potenţial deja în Lumină.

Progresiv, trebuie să ne adaptăm la lumină, apropiind cele 125 de niveluri pe care le construim. Aşa construim aceste stări în mijlocul Kelim-urilor noastre. Şi, prin urmare, nu avem nimic a construi fără conexiune. Şi, cineva care nu este îndreptat spre acest obiectiv, nu este îndreptat spre o acţiune spirituală. Toate celelalte măsuri, în plus de aceasta, ne conduc spre “un alt drum”, drumul “Beito”, calea suferinţei, drumul lung şi dificil care este proiectat pentru a ne aduce la recunoaşterea necesităţii conexiunii.

Prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 05.07.2013, Scrierile lui Rabash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed