Noua percepție – Conștiința colectivă

530Percepția colectivă aduce o persoană pe un plan diferit. Se spune că trebuie să te desprinzi de tine și să intri în echipă, să iei tot ce există în echipă ca al tău, să încerci să gândești, să acționezi și să rezolvi problemele pe baza opiniei altcuiva, a dorinței altcuiva și a obiectivelor altcuiva.

Obișnuiește-te cu această imagine și după un timp vezi dacă te poți întoarce la tine și în ce măsură va exista un „tu” diferit.

Prin urmare, în Cabala, se practică așa-numitul „ grup de zece”, atunci când zece oameni se unesc între ei și organizează o bază comună pentru dorință, pentru un scop, pentru gândire, pentru a se transforma într-un singur întreg. Pentru a face acest lucru, toată lumea trebuie să se anuleze față de toți ceilalți și apoi, ca urmare a unei astfel de munci comune – nu este ușor, este nevoie de timp – se transformă într-un întreg, ca să spunem așa.

Este foarte interesant să observăm cum încep să gândească, să sărbătorească și să rezolve probleme. Toată lumea are o abilitate complet diferită de a vedea lumea, în același timp. Aceasta este o percepție integrală a realității.

Aceștia se pot îndepărta de acea abordare a lor înșiși, pot face același exercițiu din nou în condiții noi, se pot uni și astfel, pot vedea care este diferența dintre percepția personală și percepția integrală. Aceasta este ceea ce Cabala practică. Ne sfătuiește să interacționăm într-un astfel de mod încât să înțelegem treptat ce există de fapt în conștiința noastră, cum funcționează, cum o putem privi puțin diferit, nu din noi înşine.

KabTV “Împreună despre lucruri importante” 9/2/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: