Noua realitate construită pe dăruire

229Prin ce schimbări ar trebui să treacă omul pentru a se deconecta de percepţia corporală a realității în parametri de timp, mișcare, spațiu și pentru a trece la a simții realitatea spirituală?

Percepem realitatea în dorința noastră de a primi. Ceea ce simțim în interiorul acestei dorințe se numește această lume corporală. Dacă ne ridicăm deasupra definițiilor timpului, mișcării și spațiului, vom ajunge la o nouă percepție – a lumii spirituale.

Suntem atât de prinși în axele corporale ale spațiului și timpului încât nici nu ne putem imagina ce ar putea fi în afara lor. De aceea există Înţelepciunea Cabala care ne învață cum să primim (Cabala = primire, o nouă percepție, adică să simții lumea spirituală, revelată în noile noastre organe senzoriale spirituale) și cum să trecem de la senzațiile corporale la cele spirituale. Aceasta este opera omului.

Viața în această lume este concepută pentru a trece de la percepția corporală la percepția spirituală. Cabaliștii ne sfătuiesc cum să facem o astfel de schimbare în interiorul nostru pentru a trece de la lumea corporală bazată pe primire la lumea spirituală a dăruirii.

În măsura în care reușim să înlocuim organele senzoriale egoiste din noi cu unele altruiste, în această măsură vom putea experimenta lumea superioară, adică realitatea percepută în noile organe senzoriale construite pe dăruire și conexiune.

Din lecția zilnică de Cabala 27.01.23, „Percepția realității”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed