Nu așteptați, începeți să construiți

Îl construim pe Creator din dorințele prietenilor noștri conectați între ei, așa cum este scris: „de parcă m-ai fi făcut pe Mine”. La urma urmei, forța superioară nu există de la sine, ci doar în interiorul Kli-ului nostru, al dorinței noastre.

Acesta este motivul pentru care tratarea prietenilor ca pe un Kli, ca un instrument pentru a-l dezvălui pe Creator și pentru a-L stabili, este singura formă corectă care permite să se direcționeze către Creator. Acesta este motivul pentru care este scris: „Și din dragostea pentru prieteni, se poate ajunge la iubirea pentru Creator”.

Când adun toți prietenii împreună, încep să simt forța care ne include pe toți. Această forță incluzivă este o forță integrală foarte specială, care este mai presus de toate detaliile și stă la baza întregii creații. Creația apare în afara acestei forțe și începe să se împartă, să se despartă și să ia o formă discretă.

Cu toate acestea, dacă ne conectăm pentru a dezvălui între noi în centrul grupului o singură forță, atunci cu aceeași precizie pe care o putem conecta, cu aceeași rezoluție, vom descoperi Creatorul ca Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, și Yechida. Yechida este deja cel mai înalt grad de a dezvălui „Unul, unic și unificat”.

Prin urmare, este o mare greșeală să aștepți ca Creatorul să fie revelat. Nu trebuie să așteptăm, trebuie să-L construim. Aceasta este diferența dintre religie și Cabala. Nu așteptăm revelația Creatorului care nu a fost construită de noi. Numai în funcție de participarea noastră practică la conexiune creăm un loc de revelație, creăm Creatorul.

Dacă stăm cu mâinile încrucișate și așteptăm să vină Mesia, el nu va veni niciodată. Mesia este forța care ne scoate în cele din urmă din sentimentul de separare spre sentimentul de aderență completă. Ne scoate din ultima picătură de egoism, care este atât de mică încât nici măcar nu este vizibilă pentru ochi, dar totuși nu ne permite să ne dezvăluim unitatea.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 28.11.2020, „Lucrați cu credința deasupra rațiunii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed