Nu aşteptaţi miracole de la un Cabalist

Întrebare: Ai menţionat de multe ori că oamenii care studiază Cabala de mulţi ani arată ca oricine altcineva şi nu pot fi citiţi de dinafară. În acelaşi timp, oamenii ale căror dorinţe au fost corectate schimbă realitatea în jurul lor şi posedă o putere de atracţie complet diferită. Există vreun semn exterior care să deosebească un Cabalist?

Răspuns: Eu am întâlnit şi am petrecut ceva timp cu mai mulţi studenţi ai lui Baal HaSulam. Aveam vârsta de 35 de ani şi ei erau de 75 de ani. Mă simţeam ca un copil în braţele lor. Nu i-am văzut niciodată făcând vreun miracol şi nici nu am auzit vreo conversaţie specială. Ei toţi se străduiau să fie oameni cât mai obişnuiţi şi, de fapt, aşa şi erau.

Un Cabalist nu face valuri în jurul lui. Un om care începe să asculte un Cabalist, să-l înţeleagă, să adapteze corect cuvintele şi gândurile lui, să îndeplinească în interiorul lui sugestiile Cabalistului, începe să perceapă el însuşi lumea într-un alt mod. Asta nu pentru că îl influenţează Cabalistul. Cabaliştii nu îi influenţează pe alţi oameni. Nu este permis! Asta ar ucide libera alegere a celeilalte persoane.

Cum învăţăm un copil? Îi dăm tot timpul exerciţii şi îi spunem cum sunt lucrurile făcute, dar de făcut trebuie să le facă singur. Altfel, nu va creşte. De aceea Cabaliştii niciodată nu schimbă, şi nici nu ar putea să schimbe, nimic în jurul lor. Nu există trucuri. Nimic nu se poate schimba dacă omul nu se schimbă.

Eu am multe rude, prieteni şi studenţi dragi, şi nu există nicio posibilitate să îi pot ajuta în afară de a le explica încă o dată, spunându-le acel ceva într-un alt fel. Nu există nicio altă posibilitate. Şi când un om pleacă de la mine, nu am nicio posibilitate să-l întorc lângă mine. Şi eu îl părăsesc pe el şi asta e. Nu pot să fac nimic, chiar dacă doare.

Să nu credeţi că un Cabalist e capabil de ceva supranatural, pe care un om obişnuit nu poate să-l facă. Nu, nu poate. Desigur, el descoperă această lume la un nivel mai înalt, după cât de corectată devine dorinţa lui, dar el o descoperă numai pentru sine.

De-a lungul cursului istoriei, au fost mulţi Cabalişti care nu au putut să predea (să înveţe pe alţii). Ei au obţinut spiritualitatea, au efectuat corecţiile în lumea superioară, în reţeaua sufletelor dintre noi, şi au pregătit acest întreg sistem pentru a fi mai aproape de umanitate, dar nu mai mult de atât. Este în acelaşi fel în care şi noi pregătim lumea de azi pentru copiii şi nepoţii noştri, şi nu altfel.

Nu căutaţi trucuri în Cabala. Nu există miracole. Este o muncă enormă şi dificilă, pentru fiecare din noi, să ne corectăm împotriva naturii noastre. Asta trebuie să înţeleaga toată umanitatea în zilele noastre.

Lecţia 3 de la Convenţia de la Moscova 6/11/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: