Nu cere un miracol

566.02De ce ar trebui cabaliștii să convingă oamenii în loc să-i influențeze într-un mod miraculos și să-i atragă spre corectare? Faptul este că un miracol nu este o corectare, ci o acțiune de sus, la fel cum a făcut Creatorul când a creat întreaga lume. Toate acestea au fost minuni.

Cu toate acestea, munca noastră ar trebui să fie astfel încât să nu avem nevoie de minuni și să nu le cerem. Chiar dacă avem ocazia să cerem o minune, nu o vom face pentru că ne-ar fura posibilitatea de a depune eforturi și de a ne arăta devotamentul și loialitatea față de Creator, dorința de a deveni asemenea Lui.

Creatorul nu crede că El face minuni, El pur și simplu acționează deasupra materiei, deasupra dorinței de a primi. Totuși, în dorința noastră de a primi, care nu este pregătită pentru astfel de corectări, este perceput ca un miracol: deasupra materiei, deasupra rațiunii, deasupra timpului, mișcării și spațiului. Cu toate acestea, pentru lumea spirituală, nu este nimic miraculos în acest sens, este doar o acțiune obișnuită.

Din lecția zilnică de Cabală 25.04.21, „Importanța diseminării

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed