Nu crede ceea ce vezi

În Știri (psihologiile) „Fiecare dintre noi a avut cel puțin o dată o epifanie bruscă: toate faptele cunoscute se adună, formând o imagine mare precum piesele de puzzle, pe care nu am observat-o mai înainte. Lumea nu este așa, cum ne-am gândit. O persoană apropiată – impostor. De ce nu observăm faptele evidente și credem doar  ceea ce vrem să credem ?

„Intelegerea asociaza descoperiri neplăcute : trădarea celui iubit, trădarea unui prieten, un iubit înșeala. In mod repetat se deruleaza imagini din trecut si, minune, toate faptele erau în fața ochilor noștri, de ce n-am observat nimic ? Ne acuzam pe noi insine de naivitate și lipsă de atenție, dar nu ele sunt de vina. Cauza este mecanismul minții și a psihicului nostru.

„Motivul rezida în informația oarba de la nivelul neurobiologic. Creierul se confruntă cu o cantitate mare de informații senzoriale, care trebuie să fie procesate în mod eficient. Pentru a optimiza procesul, aceleasi modele cu designuri constante ale universului anterior, sunt la baza experiențelor. Astfel, resursele limitate ale creierului se concentreaza asupra procesării noilor informații care nu se încadrează în modelul său. …

„Ne amintim” ceea ce este benefic pentru noi să ne amintim în acest moment și, la fel de ușor, „uitam” informațiile greșite. …

„Profesorul de psihologie la Universitatea Harvard, Daniel Gilbert (Daniel Gilbert) a avertizat ca oamenii au tendinta de a manipula faptele, în scopul de a menține imaginea dorită a lumii. Acesta este modul în care funcționează mecanismul de apărare al psihicului nostru. Confruntandu-ne cu informații contradictorii, vom prefera în mod inconștient faptele care se potrivesc imaginii noastre asupra lumii și vom respinge datele care le contrazic. …

„Ochii noștri observă numai în sensul literal ceea ce vrea să găsească creierul.

Comentariul meu: Aceste fapte nu sunt noi și chiar au fost studiate pe larg, dar problema rămâne. Pentru că întreaga noastră natură e dorinţa de a primi si de a ne bucura – nimic mai mult – totul are drept scop împlinirea noastră, în ciuda rezultatelor cercetării, vom alimenta orbește în continuare dorința noastră.

Numai înţelepciunea Cabala ne permite să ne ridicam deasupra naturii noastre și atunci nu vom vedea imaginea distorsionată pe care creierul nostru egoist o descrie pentru noi, ci adevărata imagine a lumii. Aceasta este lumea superioară, lumea de dincolo de sine, de interesul nostru îngust.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: