„Nu crede în tine până în ziua în care mori”

961.2Dragă Michael Laitman,

Am trecut prin toate practicile spirituale: am fost budist, Hare Krishna, am studiat Vedele, m-am convertit la Islam, am fost botezat și am trăit ca pustnic timp de doi ani. Dacă-mi spun povestea, toată lumea ar fi uimită.

Dar, de trei luni, stau aici urmărindu-ți videoclipurile, incapabil să mă opresc. De ce? Nu vreau să fiu din nou dezamăgit. Ce m-ai sfătui să fac? Simt că am găsit în cele din urmă ceea ce am căutat toată viața.

Răspuns: Ei bine, te felicit!

Comentariu: Îi înțeleg frica. El se teme că va fi încă o dezamăgire.

Răspunsul meu: Totul depinde de el, nu de Cabala, pentru că acesta este adevărul și este absolut infinit, dar pentru el. Cât de mult este capabil să  investească în asta, în îndeplinirea condițiilor pentru revelația Creatorului și să înceapă să-L descopere. Atunci nu va mai avea probleme. Dar poate dura foarte mult.

Întrebare: Care este sfatul tău cu privire la modul în care se poate ține de asta, astfel încât să nu se îndepărteze de acest drum?

Răspuns: Trebuie să înceapă să studieze serios, să citească tot ce avem pe site-urile noastre în arhivă și să fie prezent la lecțiile noastre. Pe măsură ce  citește, „se iluminează” cu acest material. Absoarbe tot, acest lucru purificându-l din interior spre exterior și așa avansează.

Întrebare: Există vreun punct din care să nu se mai poată întoarce, la care să ajungă și astfel să nu mai devieze de la această cale?

Răspuns: Nu. „Nu crede în tine până în ziua în care mori”.

Comentariu: Adică, Creatorul poate face o astfel de glumă, încât să îl facă să devieze de la cale?

Răspunsul meu: Da. Creatorul pune astfel de obstacole în fața omului, încât nu poate avansa decât prin credință deasupra rațiunii.

Face asta pentru ca omul să poată să  dobândească un Kli spiritual serios, un vas în care să poată dezvălui cu adevărat întregul univers. Aceasta este o stare anti-egoistă, deasupra ego-ului. Aceasta este crearea unei lumi noi în interiorul omului, o lume spirituală în interiorul său.

Din emisiunea de pe KabTV  „Știri cu Michael Laitman” din 26.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: