Nu da lupilor copilul

Inca de la inceput trebuie sa fiu recunoscator si sa “binecuvantez” faptul ca sunt conectat, ca nu sunt inchis de catre guvernarea superioara, si nu are importanta cum imi este acum : bine sau rau. Cel mai important lucru este ca am unitatea : Stiu despre existenta Fortei Superioare, Natura. Este Bun si Face Bine.  Are minte si inima in felul in care intelegem noi. Ne creaza si doreste ca noi sa ne dezvoltam. In afara umanitatii, chiar acum evoca in mine dorinta de a veni  si trebuie sa fiu recunoscator pentru aceasta aspiratie chiar daca imi aduce discomfort.

Tratez noua mea aspiratie la fel ca si pe celelalte dorinte : Doresc sa o implinesc cat de repede pot, de dragul de a primi. Totusi, aceasta lipsa va fi implinita daca lucrez in modul de a darui. Acesta este un alt tip de dorinta : se bucura doar cand este din abundenta, cand face bine altcuiva.

Trebuie sa tratez dorinta care se trezeste in mine ca o noua creatie. Este imposibil sa continui viata obisnuita cu ea ; nu sunt in stare. De aceea sunt adus la grup, profesor si la studiu ; Sunt introdus metodei Cabaliste, astfel incat voi intelege ca e timpul sa lucrez la o noua creatie.

Acest nou Reshimo sau noua inclinatie in mine nu are inca un vector si o forma. Trebuie acum sa ma introduc in mediu asemeni unei seminte in pamant pentru a putea primi substantele nutritive de la grup. Doar atunci embrionul dorintei mele spirituale va incepe sa se dezvolte.

Mai mult, se va dezvolta intr-o directie complet diferita pentru ca aceasta dorinta apartine unei dimensiuni care este complet noua pentru mine. Asta inseamna ca trebuie sa o tratez diferit de celelalte si sa nu cer acelasi lucru pe care eram obisnuit sa il cer dorintelor mele obisnuite.

Inca ma aflu in dorintele mele anterioare in acelasi fel in care obisnuiam sa ma aflu, dar acum dedic toata energia mea unui nou lastar. Studiez stiinta Cabalei pentru a putea gasi oportunitatea de a realize dorinta, sa o exprim, si dezvalui implinirea din interiorul ei. Acesta este intreaga esenta a intelepciunii.

Nu actionez instictinctiv, in felul in care am actionat pana acum. Noua dorinta cere un “nou stil de lucru” pentru mine. De aceea trebuie intai sa invat o noua metoda, sa dezvolt o noua apropiere.

Totusi, daca nu doresc sa studiez si continui sa actionez in vechiul mod, neridicandu-ma de la nivelul animat la nivelul uman, atunci primesc lovituri. Asta pentru ca noua aspiratie este complet neintentionata sau adaptata pentru primirea mea egoista. Este posibil sa cresc un copil conform legii junglei printre animale salbatice ? Atunci nu va creste ca persoana si nu se va ridica de la nivelul animat.

In acelasi fel trebuie sa studiez pentru a putea hrani corespunzator aceasta saminta si sa creez mediul corespunzator pentru ea. Trebuie sa dovedesc asta prin umezeala, minerale, caldura si lumina – toate lucrurile care sunt necesare  dezvoltarii sale.

Acesta este scopul studiului stiintei Cabalei: studiez cum sa imi cresc corect si optim dorinta mea spirituala.

Dim prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 1/13/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: