Nu este loc pentru timpi morți între ascensiuni și coborâri

41.01Ascensiunile și coborârile ne oferă un sentiment de viață. Dacă nu ar exista nicio schimbare în viață, atunci nu ar fi viață, ci moarte. Pandemia ne-a adus într-o stare de paralizie și suntem obligați să ducem o viață adormită, închiși în casele noastre.

Aparent, acest lucru ne va ajuta să aflăm noi forme de viață, aceste urcușuri și coborâșuri, dar nu la bursă și în certurile cotidiene care ne umplu viața, ci urcușuri și coborâșuri de un alt tip.

Și astfel ne găsim în carantină, aşa încât să simțim că schimbările în viață pot fi de un grad diferit, și ele se numesc viață. Vom începe să apreciem coborârile, fără de care urcările sunt imposibile.

Încă de la începutul creației, Creatorul a aranjat o mare cădere pentru noi, prin spargerea  sufletului comun. Și trebuie să ridicăm acest vas prin eforturile noastre și să ȋl readucem la starea sa anterioară. Dar adăugând participarea noastră, căutarea noastră, goliciunea noastră, rugăciunea noastră, cererea noastră, dificultatea noastră de a ne uni, creștem ascensiunea inițială de 620 de ori.

Înainte de spargerea sufletului Adam HaRishon, existența noastră era inconștientă. Abia acum, datorită tuturor pregătirilor, începem să simțim ascensiunile și coborârile și noi înșine încercăm să ne ridicăm după fiecare cădere: de la nivelul mineral la cel vegetal, animal și uman. În cele din urmă, am început să simțim ce înseamnă să fii om, pentru ce trăim, cât de departe sau de aproape este starea noastră de viața umană.

Deci, în coborâri și urcări descoperim treptat esența vieții, scopul ei, sensul existenței noastre, dezvoltăm organe senzoriale, aflăm ce înseamnă să fii mort sau viu, într-o coborâre sau o ascensiune.

Una nu poate fi fără cealaltă. Totul începe odată cu căderea. Creatorul a spart vasul pentru a face pregătiri pentru toate stările noastre viitoare. El a stabilit că totul începe cu noaptea, cu separarea, cu un sentiment de detașare de Creator, de scop, de prieteni. Numai din această stare putem începe să ne ridicăm părţile, pentru a atinge o mare urcare finală.

Ascensiunea nu este posibilă dacă nu a existat o coborâre înainte de ea. Ascensiunea este despre a descoperi coborârea și a dori să ne ridicăm deasupra ei. De aceea Creatorul ne aranjează să cădem, astfel încât să avem ceva deasupra căruia să ne ridicăm, să transformăm separarea în unitate, ura în iubire.

Din aceasta, putem înțelege ce sunt cu adevărat ascensiunea și căderea, nu conform egoismului nostru, ci în raport cu condițiile de conexiune completă pe care trebuie să le realizăm.

Numărul de coborâri și ascensiuni, frecvența, adâncimea, viteza maximă și amplitudinea lor determină progresul nostru spre sfârșitul corectării. Fiecăruia i se atribuie un număr finit de ascensiuni și coborâri în Kli-ul său special, pentru ca acesta să se alăture sufletului comun, la fel și pentru fiecare grup de zece și pentru noi toți împreună.

Sunt luate în considerare puterea urcărilor și coborârilor și viteza cu care se schimbă. Nu întindeți ascensiunile și coborârile mult timp. Nu există timp în spiritualitate; un moment este suficient pentru fiecare stare. De îndată ce este dezvăluită, ar trebui înlocuită imediat cu următoarea stare.

Să creștem intensitatea muncii pentru conexiunea noastră, astfel încât să nu existe spațiu pentru perioade de nefuncționare între coborâri și ascensiuni și chiar între ascensiuni și coborâri. Principalul lucru este să clarificați rapid starea și beneficiile acesteia pentru pasul următor.

Trebuie să încercăm să tratăm atât urcările cȃt și coborârile în mod constructiv, ca date venind de sus. Sunt deja pregătite de forța superioară și suntem obligați să le parcurgem pe toate. Depinde de noi doar frecvența lor.

Totul depinde de pregătirea noastră. Dacă asociem urcările și coborârile, nu cu propriile noastre sentimente, ci cu procesul general de corectare a umanității, și a Creatorului ca scop al nostru, atunci fiecare moment devine un pas bun și corect pe această cale. Și tot ce trebuie să fac este să pun presiune mai departe și mai mult, pentru a mă apropia de scopul final. Apoi, toate ascensiunile și coborârile vor veni împreună și voi simți aceste două stări ca un întreg: „Întunericul va străluci ca lumina”.

Din Lecţia zilnică de Cabala 09.02.2021, „Urcări și coborâri” (Pregătirea Convenției 2021)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed