Nu este numai Acordul Secolului, ci iată Acordul de Pace al tuturor timpurilor (Times of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “Nu este numai Acordul Secolului, ci iată Acordul de Pace al tuturor timpurilor

De îndată ce a fost lansat „Acordul secolului” al lui Trump, pentru pace între Israel și palestinieni, a apărut disputa. Era de așteptat, având în vedere ce este în joc: soluția celui mai complex și mai lung conflict care are loc în lume. Propunerea ar putea deschide calea către un nou Orient Mijlociu, dar mingea pentru realizarea acestuia se află în curtea Israelului.

Nu există nici o îndoială că în săptămânile și lunile următoare vor fi mulţi pentru și împotriva propunerii și, așa cum fac politicienii, vor exista o mulțime de proteste și răsuciri atât de la dreapta, cât și de la stânga, pentru a inunda mass-media cu unicul scop de a ieși în evidență și de a se îndepărta de subiect.

Este în interesul Israelului să sprijine acest plan

În ciuda întregului zgomot de fond, ar fi extrem de avantajos ca statul Israel să fie de acord cu planul. Atât timp cât SUA ne protejează, trebuie să fim înțelepți și să profităm de oportunitatea oferită nouă, chiar dacă palestinienii se opun.

Adevărul este că un acord de pace este foarte puțin probabil să fie semnat între Israel și Palestinieni, în viitorul apropiat. Am asistat la multe planuri și încercări nefructuoase de-a lungul anilor. În această etapă, ce poate fi discutat în mod realist sunt cel mult hărțile și anexarea așezărilor din Cisiordania.

Pentru a analiza în profunzime viziunea oferită în planul detaliat, de 80 de pagini, al lui Trump, trebuie să luăm în considerare modul în care am putea fi catalizatori și sa-l completam. Este necesar să combinăm planul lui Trump cu o forță suplimentară, una care să poată conecta și să adune oamenii.

Conform Înțelepciunii Cabala, adevărata pace va veni de Sus, așa cum este scris că „Cel care creează pace în înălţimile Sale cerești, El poate, în mila lui, să creeze pace pentru noi și pentru tot Israelul.” Pacea dintre noi și toate celelalte națiuni nu va veni decât atunci când vom fi uniți, în mod pașnic, între noi, cu prietenie și solidaritate internă. Atunci, ne vom împlini destinul de a aduce pacea în lume.

„Israelul este o lumină pentru lume. Inimile și istoria popoarelor noastre sunt țesute împreună. Țara Israelului este o casă străveche, un lăcaș sacru de închinare și o promisiune solemnă pentru poporul evreu că nu vom mai repeta niciodată momentul cel mai negru din istorie”, a declarat președintele Trump la ceremonia de lansare a planului său de pace. Alți lideri mondiali au subliniat, de asemenea, importanța pentru umanitate a unui Israel puternic și sigur, în timpul comemorării a 75 de ani de la eliberarea Auschwitz-Birkenau, care a avut loc cu doar câteva zile înainte la Yad Vashem, Ierusalim.

De ce există atât de multă atenție asupra Israelului, din partea Națiunilor Lumii?

Nu este o coincidență atenția comunității internaționale față de Israel. Ce așteaptă lumea de la noi? În mod inconștient, ei se așteaptă de la noi să fim uniți. Prin unitatea noastră, vom deveni „o lumină pentru națiuni”. După cum a scris Rav Yehuda Ashlag (Baal HaSulam) în eseul său, Arvut (Guaranţia reciprocă)”: „Națiunea israeliană a fost constituită ca o conductă, în măsura în care ei se purifică [de egoism], își transmit puterea către restul națiunilor.”

„Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.” Iubirea frățească și garanția reciprocă sunt cheile securității și prosperității noastre. Când ne ridicăm deasupra conflictelor și disputelor noastre, dezlănțuim o forță pozitivă în natură care neutralizează amenințările și provoacă liniște. Este forța care menține echilibrul creației, iar absența sa printre noi provoacă declinul societății.

Am putea obține pacea dacă am reînnoi dragostea frățească pe care am cultivat-o cu secole în urmă și am împărtăși metoda pentru realizarea acestui lucru, cu toată lumea. Pacea dintre noi ar duce la pace globală. Senzația de solidaritate dintre noi ar aduce siguranţă politică și forţă naţională. În acest fel ne-am exemplifica pe noi înșine ca fiind „drepți”, iar națiunile ar vrea să fie ca noi.

Drepţi printre națiuni

Cel care este drept este cel care iubește și dorește să fie conectat cu toată lumea, îndreptățind fiecare persoană.

De ce? Pentru că răul emană doar de la persoană și nu de la celălalt, așa cum este scris în Talmud, „Fiecare persoană îi judecă pe ceilalți în măsura propriilor deficiențe.” O persoană este o lume mică, ne-au scris înțelepții noștri în Tanhuma Midrash. Astfel, tot ceea ce o persoană consideră rău și dăunător este de fapt un derivat al propriei sale percepții distorsionate despre realitate, deoarece egoismul, care este inerent unei persoane, dorința de a se bucura în detrimentul altora, proiectează o realitate negativă înaintea ochilor lui, la multe niveluri diferite.

Dar este suficient pentru noi doar să dorim sincer să transmitem bunătate și încredere tuturor locuitorilor lumii, pentru a atrage forța superioară a naturii, care va corecta toate dezechilibrele. Cum ar putea fi posibil acest lucru, mai exact? Efortul nostru de a conecta poporul evreu permite atingerea scopului dorit, prin atragerea de Sus a forței conexiunii. Forța conexiunii în Israel poate radia o putere pozitivă, capabilă să pătrundă fiecare persoană din umanitate.

Ni s-a dat metoda conexiunii, Înțelepciunea Cabala, cu scopul unic de a ne conecta în societatea umană „ca un singur om cu o singură inimă”. Prin realizarea unei astfel de stări, vom deveni capabili să oferim un exemplu unificator pozitiv restului lumii. Unirea poporului evreu va scădea flăcările urii în rândul națiunilor lumii, unificând umanitatea ca o singură comunitate globală. Acesta nu ar fi doar un mare acord de pace, ci acordul cel mai mare din toate timpurile.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: