Nu există deșert fără o fântână

741.02“Ceea ce face deșertul frumos”, a spus micul prinț, „este că undeva, ascunde o fântână …” Antoine de Saint-Exupéry, Micul Prinț

Izvoarele sunt ascunse sub nisip. Există peste tot. Rădăcina vieții este peste tot, în orice. Cel mai important lucru este ca noi să ne raportăm la sensul vieții, la rădăcina vieții și nu la ceea ce vedem în afară.

Întrebare: Spune-mi, deșertul arde în mine? Mulți oameni de azi au senzația că nu există viață.

Răspuns: Pur și simplu descoperiți ceva care oricum nu era acolo. Nici înainte nu era viață, doar că acum îți dai seama. Și deci ceea ce descoperiți acum este mai bun decât ceea ce a fost înainte.

Întrebare: Cum pot eu, arzând în interior, să înțeleg sau să cred că dacă depășesc această stare, o fântână va fi acolo? Ce fel de gândire este asta?

Răspuns: Că există un sens al vieții, există un scop, există mari forțe ale naturii care ne pot ridica și ne pot reînvia, ne pot conduce la sursa vieții, doar dacă o dorim în mod serios.

Întrebare: Cum pot înțelege această idee într-o stare atât de dezolantă?

Răspuns: Numai dacă vă adunați împreună, cu restul prietenilor. Trebuie să veniți împreună, trebuie să înțelegeți că acest lucru se face doar împreună. Numai într-un mediu.

Întrebare: Mediul, sunt la fel ca mine, pustiiți în interior; ei caută o fântână?

Răspuns: Exact asta trebuie să înțeleagă, că această fântână este ascunsă în conexiunea dintre voi.

Din emisiunea de pe KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 31.12.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: