Nu exista nicio reptare in Tora

Cand citim Tora trebuie sa nu uitam ca nu exista nicio repetare in ea. Ceea ce ni se pare ca o adresare fata de trecut este, de fapt, o directie catre o  noua actiune, catre un nou nivel.

Cu toate acestea, din moment ce avem 125 de nivele ale ascensiunii si la fiecare dintre ele trebuie sa corectam toate cele 613 dorinte (248 de dorinte din partea superioara a sufletului si 365 de din partea inferioara a lui), la fiecare grad sunt repetate prin cresterea egosimului nostru. Iar noi il corectam catre daruire si dragoste intr-o conexiune mai puternica intre dorinte si, prin urmare, dorintele isi lasa amprenta asupra noastra.

De fapt, de fiecare data apare o intelegere complet noua a lumii, fiind un aranjament mult mai adanc si mult mai interconectat care ne reveleaza nise noi, vaste, asta insemnand spatiu spiritual ! La urma urmei, egoismul, in timp ce devine mai mare, este atras catre conexiunea globala, care este revalata in noi. Iar principala placere, umplerea sufletului omului cu perfectiune si armonie, provine exact din primirea cadrului general al interconectarii.

Comentariu: Cand studiam la scoala si apoi la universitate, mi se parea ca profesorii repeta in mod constant aceleasi lucruri. Interesant este ca in Cabala, asa cum se spune, aceleasi legi sunt percepute diferit de fiecare data. Se pare ca totul este deja pictat si scris in carte dar, deodata, un rand face ca totul sa fie diferit.

Raspuns: Da, este incredibil ! Si in natura materiala, la toate nivelele ei, sunt exact aceleasi legi. Doar ce nu este revelat la nivelul mineral, incepe sa se reveleze putin la nivelul vegetal si mai mult la nivelul anima, si mult mai mult la nivelul uman. Dar vedem in fata noastra oportunitati complet diferite si diferite cai sau moduri ale vietii.

Asta indica o adanca conexiune intre partile negative si pozitive din interiorul atomilor – electroni, neutroni si protoni. Singurul lucru care apare este cresterea revelarii programului de conexiuni, combinatii si dependenta reciproca dintre ele, pe Pamant aparand astfel viata dezvoltata. Exact la fel este si in lumea spirituala.

Din emisiunea de pe Kab TV “Secretel Cartii Eterne” din 06.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: