„Nu înghiţiţi ierburile amare fără să le mestecaţi”

04„Nu înghiţiţi Maror fără să le mestecaţi” înseamnă că trebuie să lucrăm la unitatea noastră cu o perseverență mai mare, în ciuda inabilităţii noastre de a ajunge la ea. Dacă în grup suntem de acord cu nevoia de a ne uni, atunci intrăm în Egipt.

Anterior nu am fost de acord ori nici măcar nu am discutat despre asta. În primul rând, frații lui Iosif îl neglijează și îl aruncă afară. Dar,apoi, apare o foamete şi cad de acord să se unească și apoi intră în Egipt.

La început ei trăiesc bine în Egipt, însă apoi încep să realizeze că sunt incapabili să se conecteze. „Şi copiii Israelului au suspinat din muncă”, deoarece ei nu au putut să realizeze nimic. Numai atunci „plânsetul lor s-a ridicat la Dumnezeu, din muncă”.

Acesta este înţelesul la „Nu înghiţiţi Maror fără să le mestecaţi”. Suntem obligaţi să „mestecăm” aceasta muncă şi să-i simţim toată amărăciunea şi greutatea, ca hreanul amar şi tare din care se face Maror. Din munca grea şi din eşecul nostru, ne înmuiem şi din disperare apelăm la Creator.

Noi începem să simţim captivitatea noastră numai după muncă grea şi din nevoia de a ieşi din ea şi începem să simţim că există o forţă care ne poate ajuta.

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 3/20/19, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: