Nu întâmplător

528.02Nimic în lume nu este întâmplător, totul se întâmplă numai cu un singur scop, să avansăm spre a fi uniți ca un singur om cu o singură inimă și să ne conectăm cu Creatorul.

Acesta este scopul întregii realități. Și dacă aspirăm la acest scop, percepem orice problemă, suferință, ca pe o oportunitate să ne accelerăm progresul, iar problemele ne îndrumă pe drumul cel mai scurt și mai bun.

Principalul lucru este să detectăm centrul grupului de zece și, din acest centru, să tânjim după Creator pentru a dori și a cere ajutorul Său pentru a avansa, pentru a-I mulțumi că ne-a conectat în grupul de zece și ne-a dat mintea și sentimentele ce ne fac să avansăm spre El.

Rugăciunea trebuie să fie în recunoștință și cerere. Recunoștință pentru faptul că Creatorul nu ne-a lăsat într-o stare inconștientă ca și ceilalți oameni din lume, ci El ne-a dat înțelegerea unde suntem și cum ar trebui să ne îndreptăm către adevăr, către lumea adevărului, către adevărată stare și astfel să învățăm să ne controlăm destinul.

Toate acestea sunt pentru a oferi Creatorului mulțumire prin faptul că putem să ne apropiem de El și să atragem cu noi toți oamenii acestei lumi. Creatorul dorește să vadă toți oamenii uniți într-un grup de zece, în cele zece Sefirot ale sufletului lui Adam HaRișon.

Aceasta este datoria noastră față de Creator și față de întreaga umanitate, deoarece suntem în mijlocul lor și trebuie să-l conectăm pe Creator cu alți oameni. Prin urmare, suntem numiți slujitori ai Creatorului. Pe de o parte, suntem în lumea corporală și suntem conectați cu toți oamenii și pe de altă parte,= suntem conectați la Creator și ar trebui să servim drept pasaj între El și ființele create.

Avem ambele părți, o parte a Creatorului și o parte a ființelor create, pe care trebuie să le conectăm în noi ca Galgalta ve Einaim și AHAP și să ne stabilim sufletul.

Creatorul ne-a ales pentru această lucrare: să servim ca un canal de legătură, un mijloc de comunicare, o cale de trecere, între El și umanitate, și sa vrem să justificăm încrederea Lui. Este o muncă grea, deoarece ne cere să ne îngrijim nu numai de propriul nostru destin, ci și de destinul lumii, să simțim durerea tuturor și să le simțim dorințele. În același timp, este o onoare specială să primești o astfel de misiune.

Centrul grupului de zece este locul în care ne conectăm tot timpul datorită faptului că toată lumea se anulează înaintea grupului de zece, se dedică lui. In acest fel gasim centrul grupului de zece, de unde ne intoarcem impreuna catre Creator. Daca fiecare se anulează în fața celorlalți, atunci nu ne rămâne altceva decât un punct comun în centru din care ne îndreptăm către Creator. Altfel, Creatorul nu va auzi ceea ce vrem să-I spunem.

Dacă văd că prietenii mei sunt în flăcări, iar inima mea este surdă, atunci ar trebui să mă simt ca cineva mic printre cei mari și să particip cât mai bine. Chiar dacă stau in clasă și nu aud nimic, nu văd nimic, nu înțeleg nimic, dacă gândurile și sentimentele mele sunt amorțite, sunt printre prietenii mei în ciuda a orice altceva. Asta înseamnă că devin un embrion în interiorul grupului de zece, ca un copil în interiorul mamei.

Copilul din burta mamei sta ghemuit și nu face nimic, doar se anulează pe sine, iar partea superioară îl dezvoltă. În același mod, trebuie să mă anulez în grupul de zece, să mă încorporez în el cât mai mult posibil și să aștept ca prietenii mei să mă influențeze. Aceasta este o stare foarte înaltă și o astfel de auto-anulare ne permite să creștem.

Anulându-mă și dorind să mă încorporez în grupul de zece, le fac o mare favoare, pentru că împlinesc acțiunea corectă în conformitate cu condițiile pe care Creatorul mi le pune acum. Întotdeauna reprezentăm cele zece Sefirot in grupul de zece și jucăm de fiecare dată un rol diferit în aceste zece Sefirot. Prin urmare, prietenii nu vor putea avansa dacă nu există nimeni ca mine care să se anuleze printre ei.

Din lecția zilnică de Cabala 05.02.2021, „Rugăciunea celor multi” (Pregătirea Congresului 2021)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: