Nu te înșela singur

Tora, ”Leviticul”, (Kedoshim), 19:13: Nu vei oprima aproapele, nici nu vei fura; salariul angajatului să nu rămână la tine toată noaptea până dimineața.

O persoană nu ar trebui să joace feste sofisticate pe alte persoane, în nici o împrejurare. Ea trebuie să fie onestă și sinceră cât mai mult posibil, altfel atributul iubirii și dăruirii nu funcționează. Când ne ridicăm deasupra stării noastre corporale în grup, înțelegem că nu există nimic să putem face deoarece am fost creați în acest mod și că toate problemele sunt deasupra creaturii noastre corporale, în unitatea dintre noi în iubire reciprocă și dăruire. Atingem o stare în care nu pot exista minciuni. Altfel, o persoană se înșeală pe sine, deoarece nu stabilește o conexiune cu alte părți ale sufletului său.

Este așa deoarece împreună, formăm un suflet unic, care este unul pentru toți și toți sunt încorporați în acest suflet general. Apoi, el este încorporarea ta, sufletul tău din perspectiva ta. Deci, cine te poate înșela dacă acesta este, de fapt, tu? Cine te poate minți și cine poate să trișeze sau să fure, să scadă în dăruirea ta, sau să lase ce poti face astăzi pentru mâine? Asta înseamnă că asta nu mai este dăruire. Prin urmare, spune…”nici nu vei fura (aproapele tău)” deoarece el este, de fapt, o parte din voi.

Creatorul efectuează întreaga corecție în noi. O parte a corecției este umplută prin eforturile noastre evidente și o parte a acesteia decurge din eforturile care nu sunt evidente. Brusc, vei descoperi că nu muncești în scopul de a dărui, ci pentru a primi, prin sentimentul că totul este al tău. Asta înseamnă că justifici că ești un hoț, deoarece ești autorizat să faci ceea ce alții sunt autorizați să facă.

Exista un film popular în Rusia în trecut, numit Să fii atent la mașină, în care personajul principal fura mașini doar de la hoți. Avea obiceiul să vândă mașinile furate și să dăruiască banii orfelinatelor. Aceasta înseamnă să fii propriul judecător. Aici este problema, când o persoană crede că face un lucru bun și că el nu fură. Asta înseamnă că trebuie să fie conștient de ceea ce se întâmplă, și nu poate să fie decât după ce fură. Nu putem face nimic și trecem prin multe faze diferite. Este spus că nu există un drept pe pământ care să facă bine și să nu păcătuiască. Este imposibil de a sări peste aceste faze.

”Salariul angajatului să nu rămână la tine toată noaptea” înseamnă că, atunci când trebuie să dăruiți, trebuie să o faceți imediat. Dacă te vei opri, te transformi în acela care primește în locul celui care dăruiește, chiar dacă nu beneficiezi deloc. Astfel, lumi întregi sunt revelate într-o persoană în ceea ce privește relația sa cu alte persoane și, în aceeași măsură, cu Creatorul.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții Eterne”, 26.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed