Nu trebuie să ne oprim!

Hanukkah este o sărbătoare specială, care înseamnă că ființa creată urcă de la Malchut la nivelul Bina. Adică, face o restricție asupra dorinței sale de a se bucura de dragul propriu, este corectată de lumina superioară și dobândește intenția de dragul dăruirii. Dăruirea de dragul dăruirii este nivelul Bina.

Hanukkah este o sărbătoare a victoriei asupra „Grecilor”. „Grec” este numele forței care atrage o persoană în cunoaștere și nu deasupra acesteia. Această forță apare exact atunci când o persoană care se străduiește să se apropie de Creator dobândește deja unele proprietăți de dăruire, adică vrea să ajungă la nivelul Bina.

Persoana a depus mult efort în corectarea lui sau a ei, a investit în grupul de zece, în studii și a început să simtă ce este dăruirea. Și în acest moment forțele opuse dăruirii se trezesc în cineva: forțe de separare care trag o persoană înapoi în egoism.

Despre aceasta este scris: „Grecii m-au atacat”. Dorințele egoiste se trezesc în mine, și trebuie să declar un război intern asupra lor și să lupt cu gândurile că cineva nu ar trebui să meargă prin credință deasupra rațiunii, spre dăruire și conexiune. Ei mă conving să rămân în această lume, să mă stabilesc cât mai mult posibil în ea și să mă bucur de ea.

Aceasta este abordarea „Grecilor”, spre deosebire de abordarea Macabeilor care cheamă să se ridice pentru a dărui Creatorului. Între aceste două opinii se dă un război într-o persoană. Pe de o parte, vreau să revelez Creatorul și sufletul meu. Dar, pe de altă parte, viața mă atrage, îndemnându-mă să mă bucur de plăcerile sale și să nu visez la spiritualitate.

Hanukkah simbolizează acest război și are loc în întuneric. O persoană simte că a căzut sub puterea Grecilor, adică sub puterea completă a dorinței de a se bucura și nu are nicio șansă să o învingă. Acesta este modul în care a fost creat de către Creator.

Și atunci o persoană caută în sine cel puțin un fel de conexiune cu Creatorul și găsește un fir, îl apucă și se roagă pentru salvare. Iar când Creatorul se unește cu o persoană și începe să-l scoată din egoismul său, pare să aprindă o lumânare pentru el. În acest fel, o persoană iese treptat din întuneric în lumină.

El aprinde o mică lumânare a conexiunii cu Creatorul și nu poate fi mai mică. Dar, din moment ce lumânarea aprinsă de persoană este conectată la Creator iar Creatorul este etern, această lumânare arde și arde, iar uleiul din ea nu se epuizează. Acesta este modul în care o persoană iese din intenția egoistă și atinge intenția de a dărui, Hanukkah, nivelul Bina, dăruire de dragul dăruirii.

Convenția virtuală „Unirea deasupra rațiunii” la care am obținut conexiunea neatinsă anterior cu Creatorul tocmai s-a încheiat. Să păstrăm această conexiune și să încercăm să nu o stingem. Apoi vom începe să simțim cum, în interiorul acestei mici conexiuni, a acestei lumânări subțiri, aprindem un foc din ce în ce mai puternic până când ajungem la primire de dragul dăruirii până la sfârșitul corectării.

Hanukkah este doar mijlocul căii. Să simțim că ne aflăm la jumătatea drumului și că trebuie doar să păstrăm conexiunea la care am ajuns în cadrul convenției și să o dezvoltăm din ce în ce mai mult.

Nu trebuie să ne oprim. Oprirea înseamnă moarte! Continuă tot timpul. Am ajuns la locul de parcare și trebuie să ne reconstruim într-un mod nou pentru a ataca egoismul nostru cu o vigoare reînnoită și pentru a obține o unitate și mai mare.

Toată lumea ar trebui să simtă că are puterea de a se ridica deasupra egoismului său. Iar acum putem începe să ne unim deasupra egoismul nostru și cel al prietenilor noștrii, să acoperim toate crimele, atât ale mele, cât și ale sale cu iubire și să construim o conexiune.

Să începem să punem în aplicare această lege: „Iubirea va acoperi toate crimele”. Aceasta este munca noastră după convenție. Succes!

Din partea a 3-a a lecției zilnice de Cabala 13.12.2013, „Hanukkah”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed