Nu vinde un prizonier pe bani

Tora, Deuteronomul 21:14: Dacă nu-ți va mai plăcea, să o lași să plece unde dorește. Nu vei putea s-o vinzi pe argint, nici să te porți cu ea ca și cu o sclavă, pentru că ai dezonorat-o.

Prizonierul este o dorință a unei persoane scutită de intenția egoistă anterioară, însă nu poate să facă asupra ei o intenție corectă altruistă. Apoi, pur și simplu, o trimiți, ca să spunem, în apele adânci, iar ea este în “derivă” spre undeva.

“Nici să te porți cu ea ca și cu o sclavă, pentru că ai dezonorat-o”, înseamnă că tu o salvezi de intenția egoistă – ai luat-o în captivitate, iar tu acum trebuie s-o corectezi în întregime, adică să îi oferi acestei dorințe o direcție corectă, altruistă, spre Creator.

Dacă nu poți s-o faci, lasă-ți dorința singură și consideră că plutește undeva. Într-un anumit interval de timp va aparea din nou, apoi te vei ocupa de ea.

Intrebare: Ce înseamnă “Nu vei putea s-o vinzi pe argint”?

Raspuns: Treaba este că nu ai niciun drept să schimbi dorința omului cu alta și astfel să capeți un ecran pentru ea. Banii în Ebraică sunt “Kesuf”, “Kisuf” – ecran, acoperământ. Nu poți face niciun câstig din faptul că nu ai terminat corecția ta. Însă apoi va veni. Asemenea fluctuații ale dorinței se ridică în mod constant într-o persoană.

Ai fost sigur că prin ajutorul acestei dorințe, acum ai fi ajuns la următorul nivel spiritual, mai aproape de Creator. Însă, s-a dovedit că este peste capacitățile tale, iar tu nu poți face nimic în legatură cu asta.

Treaba este că aceasta nu este femeia care stă în cortul tău, plângand după părinții ei. Acesta ești tu conectat cu această dorință și îți tai părul. Așa este absorbită o nouă dorință într-o persoană, când este dispusă să se unească cu Creatorul, cu ajutorul acesteia, însă realizează că nu o poate face.

În principiu, Tora vorbește despre munca cu aceeași dorință, care se manifestă pe ea însăși, gradual, pas cu pas, strat cu strat. Și la fiecare nivel, stăm în fața problemelor, deoarece trebuie să realizăm aceste dorințe, să vedem cât suntem de conectați cu ele, cum nu putem, pur și simplu, să le corectăm, ci trebuie să-i cerem ajutor Creatorului. Aceasta este o muncă imensă. Toată lumea trebuie să facă ceea ce i-a fost desemnat să facă, în conformitate cu rădăcina sufletului său.

Din emisiunea de pe KabTV “Secretele Cartii Eterne” 9/26/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed