Numai prin iubirea față de ființele create, la iubirea pentru Creator

Nu avem altă cale în afară de a îndeplini gândul creației, adică să ajungem la adeziunea cu Creatorul. Dar, pentru a ajunge la această adeziune, noi trebuie să avem iubirea pentru Creator, care este posibilă numai cu ajutorul unui instrument pe care îl pregătim cu exercițiile noastre în iubirea față de creație: într-o societate, într-un grup, în grupul zece. Nu este altă cale: numai de la iubirea pentru ființele create, la iubirea pentru Creator. 1

Toată abundența care este revelată în lume, vine numai de sus. Nu depinde de munca și efortul nostru, ci ea este determinată numai de aceste stări, bune sau rele, care coboară la noi conform programului creației. Stările “rele” sunt acelea care ne educă și ne avansează prin calea suferinței. De aceea, în măsura în care ne schimbăm calea, trecând de la calea suferinței la calea conștientă a dezvoltării, cu alte cuvinte la “accelerarea timpului” (Achishena), noi atragem în această lume binele pentru fiecare persoană în parte și pentru noi toți. În asta stă întregul concept de ajutor pentru lume.

Fiecare individ care aparține de un grup care are grijă de toți prietenii, simte că dorința lui de a primi este neutralizată și dispare nevoia de grijă pentru el însuși. Este precum un copil care știe și simte că este sub grija părinților iubitori și, prin urmare, este total liber de orice grijă pentru el însuși. El este sigur că părinții lui vor avea grijă de tot ceea ce îi trebuie.

În mod similar, dragostea și grija societății vor influența fiecare persoană, iar apoi nimeni nu va mai trebui să se gândească la propria lui dorință de a primi plăcere, deoarece el deja simte că va fi împlinit de societate. Societatea îi neutralizează egoismul prin grija ei și îi demonstrează exemplul de dăruire. Iar atunci, când individul se separă de dorința sa egoistă și începe să se angajeze în dăruirea față de societate, o lume complet nouă se deschide în fața lui.

De aceea, principalul lucru este să se furnizeze un asemenea sentiment de garanție reciprocă într-o societate, așa încât fiecare individ să nu simtă nicio nevoie pentru nimic și el poate să aibă grijă numai de dăruire și nu de câștigurile personale. 2

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 7/11/18, lecție pe subiectul: “De la iubirea pentru ființele create, la iubirea pentru Creator”

1 Minutul 0:00

2 Minutul 2:30

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: