Numărătoarea Omer

032.01Zi de zi studiem și clarificăm calea pe care trebuie să o parcurgem de la exodul din Egipt până la sfârșitul corectării, adică revelarea întregului program de dezvoltare.

Când reușim să ne ridicăm deasupra dorinţei noastre egoiste numite Faraon și să încetăm să depindem de ea, prin restricționarea egoismului nostru, aceasta va însemna că ieșim din Egipt, primirea pentru sine și intrăm într-o nouă stare spirituală.

Lumea spirituală, care ne este absolut necunoscută, se va deschide în fața noastră, atunci cum putem înțelege unde suntem? Prin urmare, exodul din Egipt este urmat de o perioadă numită Numărătoarea Omer – când numărăm dorințele dezvăluite în noi în conexiunea noastră cu grupul și le adunăm într-un snop (Omer) ca pe tulpinile de grâu.

Adunăm dorințele care sunt dezvăluite în noi și le atașăm acestui snop. Corectarea lor este tocmai în faptul că le adunăm împreună. Când toate dorințele grupului sunt adunate într-una, această structură devine gata să primească lumina superioară. Aceasta înseamnă că am fost răsplătiți cu dăruirea Torei și am ajuns la următoarea stare numită Shavuot (sfârșitul numărătorii celor șapte săptămâni).

Lumina superioară este dezvăluită în conexiunea noastră, deoarece am devenit asemănători cu lumina: Creatorul este revelat ființelor create în starea numită „stând în fața Muntelui Sinai”.

Fiecare grup de zece se conectează în el, apoi grupurile de zece se conectează împreună într-un singur întreg și devin similare cu lumina, iar lumina este revelată în noi. Aceasta este condiția pentru primirea Torei, primirea luminii superioare.

Întreaga lucrare constă în schimbarea intenției noastre pentru a nu ne gândi la noi înșine, la propriul nostru beneficiu, ci pentru a ne gândi la Creator, la beneficiul Său. Și ne putem gândi la beneficiul Creatorului numai în condiția în care suntem conectați, deoarece Creatorul este revelat numai în cadrul conexiunii noastre. Dacă vrem cu adevărat să-I dăm mulțumire, trebuie să ne conectăm cu prietenii noștri și astfel să permitem Creatorului să fie revelat în noi.

Întreaga plăcere a Creatorului este de a fi revelat ființelor create și de a simți cum se bucură de revelarea Lui. Este ca o mamă a cărei întreagă fericire este să-și vadă copiii sănătoși și fericiți.

Singura modalitate de a aduce mulțumire Creatorului este de a-I da ocazia să ne împlinească și să ne încânte. Așa devenim echivalenți: Îl încânt pe Creator prin încântarea mea în El.

Din Lecţia zilnică de Cabala 4/13/21, “Numărătoarea de Omer (Sefirat HaOmer)“

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed